Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viikuna-mascarponelämppärit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lämpimät voileivät muuttuvat luksusherkuksi, kun asettelet päälle viikunaa, ilmakuivattua kinkkua ja hunajaista timjamimascarponea.

Ainekset

8 kpl
Viikunaa
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
4 kpl
Täysjyväpaahtoleipää
1 kpl
(150 g) ilmakuivattua kinkkua
1 dl
Pekaanipähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuivaa viikunat. Lohko ne 4 osaan.
8 kpl
Viikunaa
2
  • Yhdistä mascarpone, timjami, hunaja, suola ja pippuri.
1 rkl
Hunajaa
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
3
  • Laita paahtoleivät leivinpaperille uunipellille. Lusikoi pinnalle reilusti juustoseosta. Lisää kullekin leivälle 8 viikunalohkoa ja kinkkuviipale. Jaa pähkinät leiville.
  • Paista uunissa 10–15 minuuttia.
4 kpl
Täysjyväpaahtoleipää
8 kpl
Viikunaa
1 dl
Pekaanipähkinöitä
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.8.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

269

1124

12,8 g

2,3 g

28,5 g

16,0 g

5,8 g

6,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tuoretta timjamia hienonnettuna,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli