Viikuna-mascarponelämppärit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Lämpimät voileivät muuttuvat luksusherkuksi, kun asettelet päälle viikunaa, ilmakuivattua kinkkua ja hunajaista timjamimascarponea. Tätä herkkua ei voi ohittaa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kpltuoretta viikunaa
2 rkltuoretta timjamia
250 g(1 rs) mascarponejuustoa
1 rklhunajaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
4 kpltäysjyväpaahtoleipäviipaletta
100 gilmakuivattua kinkkua
1 dlpekaanipähkinöitä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuivaa viikunat. Lohko ne 4 osaan.

    MääräAinesosa
    8 kpltuoretta viikunaa
  2. 2

    Hienonna timjami. Yhdistä mascarpone, timjami, hunaja, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    2 rkltuoretta timjamia
    250 g(1 rs) mascarponejuustoa
    1 rklhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Laita paahtoleivät leivinpaperille uunipellille. Lusikoi pinnalle reilusti juustoseosta. Lisää kullekin leivälle 8 viikunalohkoa ja kinkkuviipale. Jaa pähkinät leiville.

    MääräAinesosa
    4 kpltäysjyväpaahtoleipäviipaletta
    8 kpltuoretta viikunaa
    1 dlpekaanipähkinöitä
  4. 4

    Paista leipiä uunissa 10–15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl pekaanipähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä