Yrttinen romanesco ja kikherne-cashewtahna
Ainekset
Kikherne-cashewtahna
Valmistus
Laita edellisenä päivänä cashewpähkinät kylmään veteen jääkaappiin likoamaan.
Jatka valmistusta seuraavana päivänä. Säädä uuni 180 asteeseen. Poista romanescosta lehdet. Leikkaa kanta siten, että romanesco pysyy pystyssä. Huuhtele ja laita uunivuokaan.
Hienonna yrtit. Sekoita ne, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Sivele romanescon pinta seoksella. Mittaa vuoan pohjalle ½ dl vettä. Peitä tiiviisti foliolla ja laita uuniin noin 1 h 30 minuutiksi. Kokeile välillä kaalin kypsyyttä. Romanesco on valmis, kun haarukka uppoaa siihen helposti.
Tee kikherne-cashewtahna kaalin kypsyessä. Paahda valkosipuleita kuorineen uunissa foliopalan päällä 20 minuuttia. Valuta lionneet cashewpähkinät ja laita ne tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää pähkinöiden joukkoon. Lisää sitruunan mehu, soijavalmiste ja suola. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi lisäten tarvittaessa hieman vettä.
Vinkki: Korvaa romanesco parsakaalilla. Lyhennä parsakaalin varsi, jotta kaali pysyy pystyssä ja kypsyy siten tasaisesti tyvestä latvaan. Laita myös varrenpätkä vuokaan kypsymään.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
625
2616
35,5 g
4,8 g
44,0 g
6,3 g
11,5 g
26,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 kpl ruukkua timjamia,
0,25 tl valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli