Yrttinen romanesco ja kikherne-cashewtahna

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Kartiomaisia kukkanuppuja puskeva romanesco on vihreän kukkakaalin eli parsakukkakaalin sukua. Hauduta vehreänmakuinen romanesco kypsäksi ihanan yrttipeiton alla. Kaalin kaverina toimii proteiinipitoinen ja raikas kikherne-cashewpähkinätahna.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(600 g) romanesco
1/2 kplruukkua persiljaa
1/4 kplruukkua timjamia
1/2 dloliiviöljyä
2/3 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1/2 tlvettä

Kikherne-cashewtahna

170 g(170 g) cashewpähkinöitä
4 kplvalkosipulinkynttä
280 g(1 tlk) kikherneitä
1/2 kplsitruunan mehu
1 dljogurttihapatettua soijavalmistetta (maustamatonta ”jogurttia”)
1 tlsuolaa
1/2 dlvettä (tarvittaessa)

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Laita edellisenä päivänä cashewpähkinät kylmään veteen jääkaappiin likoamaan.

    MääräAinesosa
    170 g(170 g) cashewpähkinöitä
  2. 2

    Jatka valmistusta seuraavana päivänä. Säädä uuni 180 asteeseen. Poista romanescosta lehdet. Leikkaa kanta siten, että romanesco pysyy pystyssä. Huuhtele ja laita uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kpl(600 g) romanesco
  3. 3

    Hienonna yrtit. Sekoita ne, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Sivele romanescon pinta seoksella. Mittaa vuoan pohjalle ½ dl vettä. Peitä tiiviisti foliolla ja laita uuniin noin 1 h 30 minuutiksi. Kokeile välillä kaalin kypsyyttä. Romanesco on valmis, kun haarukka uppoaa siihen helposti.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukkua timjamia
    1/2 kplruukkua persiljaa
    1/2 dloliiviöljyä
    2/3 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    1/2 tlvettä
  4. 4

    Tee kikherne-cashewtahna kaalin kypsyessä. Paahda valkosipuleita kuorineen uunissa foliopalan päällä 20 minuuttia. Valuta lionneet cashewpähkinät ja laita ne tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää pähkinöiden joukkoon. Lisää sitruunan mehu, soijavalmiste ja suola. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi lisäten tarvittaessa hieman vettä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunan mehu
    1 dljogurttihapatettua soijavalmistetta (maustamatonta ”jogurttia”)
    280 g(1 tlk) kikherneitä
    1/2 dlvettä (tarvittaessa)
    4 kplvalkosipulinkynttä
    1 tlsuolaa
    170 g(170 g) cashewpähkinöitä

Vinkki: Korvaa romanesco parsakaalilla. Lyhennä parsakaalin varsi, jotta kaali pysyy pystyssä ja kypsyy siten tasaisesti tyvestä latvaan. Laita myös varrenpätkä vuokaan kypsymään.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 kpl ruukkua timjamia, 0.25 tl valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
11.12.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä