Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ässäkokin pirtelössä on kaksi erimakuista kerrosta

Teksti:
yhteishyvä
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 22.6.2023
|
Muokattu: 2.10.2023
Mansikoita vai mustikoita? Tällä kertaa ei tarvitse valita, sillä tähän kerrospirtelöön tulee molempia. Marjoja sisältävä vegaaninen pirtelö maistuu välipalana tai raikkaana jälkiruokana.

Aloita työ ottamalla esiin pitkät juomalasit ja koristele reuna makeilla rakeilla: kasta lasin reuna kaurajuomaan ja koristerakeisiin, ja anna sitten reunakerroksen kuivahtaa.

Tee pirtelöt marjoista, kaurajäätelöstä ja kaurajuomasta. Voit tietysti käyttää pirtelön valmistamiseen myös tavallista vaniljajäätelöä ja maitoa. Voit myös tuunata reseptiä heti alkuunsa ja korvata marjat omilla suosikeillasi! Vaahtokuorrutus kruunaa värikkään pirtelön.

Jotta onnistut saamaan juoman kahteen kerrokseen, käytä mustikat juomaan jäisinä ja mansikat sulatettuina. Tällöin mustikkapirtelöstä tulee paksumpaa, ja se kannattaa laittaa lasin pohjalle. Ohuemman mansikkapirtelön voit sitten lisätä mustikkapirtelön päälle. Valuta mansikkapirtelökerros hitaasti ja varovasti, jotta pirtelökerrokset pysyvät erillään. Ja ei haittaa, vaikka kerrokset sekoittuisivat, maku on silloinkin herkullinen!

Lapsille ja nuorille suunnatussa videomuotoisessa Ässäkokki-kurssissa on kaikkiaan kuusi osaa. Katso oheiselta videolta, miten marjainen kerrospirtelö valmistetaan.

S-ryhmän ja Marttojen yhteisiä Ässäkokki-ruoanvalmistuskursseja on järjestetty vuodesta 2018 alkaen, ja tänäkin vuonna pidetään noin 100 lähikurssia ympäri Suomen. Ilmoittautuminen tämän vuoden Ässäkokki-kursseille tapahtuu Marttojen tapahtumakalenterin kautta: martat.fi/assakokit

Ässäkokki-kursseilla lapset oppivat kukkarolle, ilmastolle ja terveydelle fiksua ruoanlaittoa.

Katso kaikki Ässäkokki-reseptit ja -videot