Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hurmaa pikkujouluvieraat helpoilla suolaisilla piirakoilla! Nämä juhlavat tarjottavat saat nopeasti uuniin valmistaikinan avulla

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.11.2022
|
Muokattu: 9.11.2022
Suolainen piirakka on pikkujoulujen klassikkopurtava, joka maistuu kaikille. Tarjoa savuporon makuisia suupaloja, suolaisia joulutorttuja kolmella tapaa tai pehmeää perunagalettea - näistä resepteistä löydät tarjottavaa niin kasvis- kuin sekasyöjillekin.

Pehmoinen perunagalette

Edellispäivän perunoista syntyy käden käänteessä pehmeänmakuinen perunagalette. Lisäväriä piirakkaan tuovat pinaatti ja purjo. Helppo lehtitaikinaleivonnainen on sopivan mieto tarjottava glögin kanssa. Voit halutessasi viimeistellä piirakan tuoreilla yrteillä.

2 x suloiset suupalat

Tee supernopeat pikkupiirakat valmiista voitaikinasta ja täytteistä, jotka eivät kaipaa pilkkomista kummempia esivalmisteluita.

Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät savuporosuupalat ovat pikkujoulujen takuuhitti: poron kylmäsavupaisti ja yrttituorejuusto ovat mainio, juuri sopivan suolainen makupari. Pieniksi cocktail-paloiksi leikattujen herkkujen viimeistelyyn sopivat kirpeät puolukat ja tuore rosmariini.

Vegaanivieraille maistuvat sydäntalven kasvispiirakat, joiden monipuolinen makumaailma syntyy tuoreista ja aurinkokuivatuista tomaateista, palsternakasta ja sipulista. Näyttävät ja nopeat pikkupiirakat ovat parhaimmillaan juuri uunista ulos tulleina. Viimeistele lämpimät piirakat villirucolalla.

Joulutortut uudella twistillä

Suolaisenmakeiden herkkujen ystäviä hemmotellaan pikkujouluissa kolmilla erilaisilla joulutortuilla, joiden täytteissä maistuvat viikuna ja sinihomejuusto, sipuli ja pippurijuusto sekä aprikoosi ja pekoni.

Saat noutopöydästä näyttävän näköisen, kun taittelet erimakuiset joulutortut kolmella erilaisella tavalla. Kokeile perinteisten tähtitorttujen lisäksi esimerkiksi rusetin muotoon taiteltuja torttuja. Löydät lisää taitteluohjeita lumihiutalejoulutorttujen ja mämmitorttujen resepteistä.

Uuniin alle vartissa: säilykesavukalapiirakka, kasvisempanadat ja muna-pekonipiirakat

Tästä ei piirakan teko enää helpotu! Nappaa kaupasta mukaan Kotimaista-piirakkataikinaa ja täytteet, jotka voit käyttää suoraan pakkauksista. Savukalapiirakka sopii pikkujoulujen lisäksi myös kuivakaapintyhjennystalkoisiin, sillä täytteeseen tulee runsaasti säilykekalaa ja kapriksia. Tomaattiset empanadat sopivat myös vegaanivieraille, kun muistat valita täytteeseen vegaanisen peston. Muna-pekonipiirakat ovat erinomainen tarjottava niin pikkujouluihin kuin joulunalusbrunssillekin.

Katso lisää pikkujoulutarjottavia