Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jokainen suupala täyttä makua – perjantaiherkkujen kunkku on moneen taipuva nachopelti

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.3.2023
|
Muokattu: 5.9.2023
Rapeutta, pientä poltetta, kermaista pehmeyttä, täyteläistä juustoa ja tuoreita kasviksia. Nachopelti on itseoikeutetusti viikonlopun herkkujen aatelia, sillä se valmistuu nopeasti ja on helppo muokata oman maun mukaiseksi.

Kaikkien lemppari

Perinteisimmin nachopelti tehdään rapeista maissilastuista, tomaattisesta tacomaustetusta jauhelihakastikkeesta, maukkaasta cheddarjuustokastikkeesta sekä tuoreista kasviksista.

Hetki kuumassa uunissa riittää lämmittämään ainekset. Tuoreet kasvikset lisätään päälle uunin jälkeen, ja koko komeus viimeistellään korianterilla sekä limellä.

Kanamunasta lisää ruokaisuutta

Jos nachopellistä haluaa erityisen ruokaisan tai jos pellillisen pitäisi riittää tavallista isommalle porukalle, nachojen joukkoon voi lisätä muutaman kananmunan.

Ne kypsyvät uunissa samalla, kun muut täytteet lämpenevät. Kun kananmunankeltuaiset jättää valuviksi, juustokastiketta ei välttämättä edes tarvita!

Bataatista väriä ja pehmeyttä

Makeahko bataatti sopii pellille loistavasti, sillä se tasapainottaa tacokastikkeen tulista ja hapokasta makua. Lisäksi siitä saa pohjalle pirteää oranssia väriä.

Lempeää bataattia kannattaa kokeilla soijarouhekastikkeen kanssa. Bataattisiivuja täytyy kypsentää uunissa hetki yksinään, ennen kuin muut ainekset lisätään pellille.

Edullisempi broileri

Broilerin fileesuikaleista saa nachopeltiin mukavaa vaihtelua jauhelihan tilalle. Broileri on myös ympäristöystävällisempi ja hieman terveellisempi valinta. Ohjeessa voi hyvin käyttää myös broilerin jauhelihaa, joka on edullisempaa kuin naudanjauheliha. Sopivan täyteläinen kastike saadaan tacokastikkeesta ja ruokakermasta.

Lue myös