Bataatti-nachopelti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee nachopelti vaihteeksi bataattiviipaleista. Bataattinachot peitellään ruokaisalla ja helpolla soijarouhetäytteellä, ja viimeistellään värikkäillä kasviksilla. Jauhelihan tapaan käytettävä soijarouhe maustetaan meksikolaisittain tacokastikkeella.
| 700 g | bataattia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 dl | soijarouhetta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 230 g | (1 prk) tacokastiketta |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta |
| 150 g | (1 ps) vegaanista kasvirasvaraastetta |
| Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) pikkutomaatteja |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 | ruukku korianteria |
| Halutessasi | |
| 2 dl | (1 prk) kaurafraichea |
- 1.
Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti. Leikkaa bataatit kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne suureen kulhoon. Lisää öljy ja 2 rkl mausteseosta, kääntele sekaisin. Levitä bataatit hieman limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 15 minuuttia.
- 2.
Paista soijarouhetta öljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti. Lisää tacokastike, vesi ja loppu mausteseos (2 rkl). Levitä soijatäyte bataattien päälle ja ripottele raaste pinnalle. Paista uunissa 5–10 minuuttia, kunnes raaste on sulanut.
- 3.
Huuhtele ja puolita tomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla ja kuutioi. Hienonna korianteri. Viimeistele nachopelti kasviksilla ja tarjoa halutessasi ruokafraichen kanssa.
Tee nachopelti vaihteeksi bataattiviipaleista. Bataattinachot peitellään ruokaisalla ja helpolla soijarouhetäytteellä, ja viimeistellään värikkäillä kasviksilla. Jauhelihan tapaan käytettävä soijarouhe maustetaan meksikolaisittain tacokastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | bataattia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta |
Täyte | |
| 3 dl | soijarouhetta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 230 g | (1 prk) tacokastiketta |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta |
| 150 g | (1 ps) vegaanista kasvirasvaraastetta |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) pikkutomaatteja |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 | ruukku korianteria |
Halutessasi | |
| 2 dl | (1 prk) kaurafraichea |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti. Leikkaa bataatit kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne suureen kulhoon. Lisää öljy ja 2 rkl mausteseosta, kääntele sekaisin. Levitä bataatit hieman limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 700 g bataattia 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta - 2
Paista soijarouhetta öljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti. Lisää tacokastike, vesi ja loppu mausteseos (2 rkl). Levitä soijatäyte bataattien päälle ja ripottele raaste pinnalle. Paista uunissa 5–10 minuuttia, kunnes raaste on sulanut.
Määrä Ainesosa 3 dl soijarouhetta 2 rkl rypsiöljyä 230 g (1 prk) tacokastiketta 1/2 dl vettä 2 rkl (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta 150 g (1 ps) vegaanista kasvirasvaraastetta - 3
Huuhtele ja puolita tomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla ja kuutioi. Hienonna korianteri. Viimeistele nachopelti kasviksilla ja tarjoa halutessasi ruokafraichen kanssa.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) pikkutomaatteja 2 kpl avokadoa 1 ruukku korianteria 2 dl (1 prk) kaurafraichea
Ravintosisältö
483
Energiaa kcal
2021
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,8 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
14,5 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
483
Energiaa kcal
2021
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,8 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
14,5 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta, 2 rkl (½ ps, à 36 g) fajitamausteseosta, 150 g (1 ps) vegaanista kasvirasvaraastetta, ruukku korianteria, 2 dl (1 prk) kaurafraichea.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























