Juustokakkua, jäätelöä, salsaa – 5 ihanaa reseptiä kirsikasta
Luonteikas kirsikka tekee jäätelöstä ja piirakasta upean makuisia. Kolmen aineksen salsa sopii kesän parhaiden pihvien lisukkeeksi.


Kirsikka on nyt trendikäs marja! Kirsikat ja erilaiset kirsikalla maustetut herkut kiinnostavat yhä useampia suomalaisia, ja kirsikoita onkin hyvin saatavilla sekä tuoreena sesonkituotteena että säilöttyinä. Pakastetut kirsikat käyvät mainiosti vaikkapa leivontaan ja tuoreista kirsikoita valmistuu ihana salsa esimerkiksi kasvispihvien lisukkeeksi. Kirsikkahillo maustaa itse tehdyn jäätelön ja sopii sellaisenaan juustotarjottimelle.
1. Sekoita jäinen herkku hittimauista
Tässä simppelissä vegaanisessa jäätelössä kohtaavat kaksi viime aikojen suosikkimakua: kirsikkahillo ja keksilevite! Pohjaan tarvitaan vain kondensoitua kookosmaitoa ja kasvivispiä – ainoa vaikea kohta tämän jälkkärin valmistuksessa onkin odottaminen.
2. Pyöräytä kirsikoista piirakka
Helpossa kirsikkapiirakassa maistuu myös samettinen vaniljakreemi. Taikina valmistuu vikkelästi sekoittamalla ja täytteeksi sopivat niin tuoreet kuin pakastekirsikat.
3. Yllätä kirsikkaisella juustokakulla
Vai kiinnostaisiko leipominen hieman pidemmän kaavan mukaan? Tee näyttävä keikautettu kirsikka-juustokakku! Sen yllätys on suklaakakun alla piilossa oleva kirsikkainen täyte. Kumottuna kakku näyttää kuivakakulta. Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta juustokakkutäyte kiinteytyy ja kakku pysyy koossa.
4. Pilko kirsikoista nopea salsa
Kirsikka sopii erinomaisesti myös ruokalautaselle. Kolmen aineksen kirsikkasalsa viimeistelee kesän parhaat kasvispihviannokset. Sekoita pihvit härkiksestä, kikherneistä ja mausteista, ja grillaa tai paista parilapannussa tarjolle.
5. Paahda uunissa ja yhdistä salaattiin
Kirsikoita voi myös paahtaa uunissa. Mehustuneet paahdetut kirsikat maistuvat esimerkiksi salaatin joukossa.






