Tee ensin salsa. Puolita kirsikat, poista kivet. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili. Sekoita salsan ainekset keskenään.
Pane härkis ja kikherneet tehosekoittimeen. Jauha hienoksi.
Mittaa vesi ja korppujauhot pieneen kulhoon ja jätä turpoamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa hetki. Lisää tomaattipyree, juustokumina ja savupaprika. Kuumenna sekoitellen. Lisää seos härkis-kikhernemassaan. Kaada korppujauhoseos joukkoon. Hienonna korianteri. Lisää korianteri, suola ja pippuri pihvimassaan ja sekoita.
Muotoile taikinasta 8 pihviä. Sivele pihvit öljyllä. Grillaa keski-lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
333
80
1,5 g
—
12,3 g
6,0 g
2,3 g
2,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (250 g) härkistä,
1 dl Vettä,
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattipyreetä,
1 tl Juustokuminaa,
1 tl Savupaprikajauhetta,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
Chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli