Härkis-kikhernepihvit ja kirsikkasalsa
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sekoita parhaat kasvispihvit härkiksestä ja kikherneistä. Lisukkeena maistuu kolmen aineksen helppo kirsikkasalsa, joka onnistuu tuoreista tai pakastekirsikoista.
| 230 g | (1 pkt 380/230 g) kikherneitä |
| 250 g | (1 pkt) härkistä |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kirsikkasalsa | |
|---|---|
| 2 dl | kirsikoita |
| 2 dl | punasipuli |
| 1/2 - 1 kpl | chiliä |
- 1.
Tee ensin salsa. Puolita kirsikat, poista kivet. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili. Sekoita salsan ainekset keskenään.
- 2.
Valmista kasvispihvit. Valuta kikherneet. Laita kikherneet ja härkis tehosekoittimeen. Jauha hienoksi.
- 3.
Mittaa vesi ja korppujauhot pieneen kulhoon ja jätä turpoamaan.
- 4.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa hetki. Lisää tomaattipyree, juustokumina ja savupaprika. Kuumenna sekoitellen. Lisää seos härkis-kikhernemassaan. Kaada korppujauhoseos joukkoon. Hienonna korianteri. Lisää korianteri, suola ja pippuri pihvimassaan ja sekoita.
- 5.
Muotoile taikinasta 8 pihviä. Sivele pihvit öljyllä. Grillaa keski-lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Härkis-kikhernepihvit ja kirsikkasalsa
Sekoita parhaat kasvispihvit härkiksestä ja kikherneistä. Lisukkeena maistuu kolmen aineksen helppo kirsikkasalsa, joka onnistuu tuoreista tai pakastekirsikoista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 230 g | (1 pkt 380/230 g) kikherneitä |
| 250 g | (1 pkt) härkistä |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kirsikkasalsa | |
| 2 dl | kirsikoita |
| 2 dl | punasipuli |
| 1/2 - 1 kpl | chiliä |
Valmistus
- 1
Tee ensin salsa. Puolita kirsikat, poista kivet. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili. Sekoita salsan ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 2 dl kirsikoita 2 dl punasipuli 1/2 - 1 kpl chiliä - 2
Valmista kasvispihvit. Valuta kikherneet. Laita kikherneet ja härkis tehosekoittimeen. Jauha hienoksi.
Määrä Ainesosa 230 g (1 pkt 380/230 g) kikherneitä 250 g (1 pkt) härkistä - 3
Mittaa vesi ja korppujauhot pieneen kulhoon ja jätä turpoamaan.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 1/2 dl korppujauhoja - 4
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa hetki. Lisää tomaattipyree, juustokumina ja savupaprika. Kuumenna sekoitellen. Lisää seos härkis-kikhernemassaan. Kaada korppujauhoseos joukkoon. Hienonna korianteri. Lisää korianteri, suola ja pippuri pihvimassaan ja sekoita.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 tl rypsiöljyä 2 rkl tomaattipyreetä 1 tl juustokuminaa 1 tl savupaprikajauhetta 1/2 dl korppujauhoja 1/2 kpl ruukku korianteria 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Muotoile taikinasta 8 pihviä. Sivele pihvit öljyllä. Grillaa keski-lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Kokeile kasvispihvejä ja salsaa myös tortillan täytteenä ja lisää mukaan salaattia ja mieleistäsi kastiketta.
Ravintosisältö
286
Energiaa kcal
1197
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
286
Energiaa kcal
1197
Energiaa kj
8,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























