Käpertyykö kala kippuralle? Näin paistat kalafileen kuin kokki
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.1.2022
|Muokattu: 6.6.2025
Käykö sinullekin joskus niin, että kalafileet taipuvat paistinpannulla kypsyessään kuppimaisiksi kippuroiksi? Kalan maku on raikas ja kypsyys täydellinen, mutta muoto ei vastaa odotuksia. Kokeile ensi kerralla kokkien kikkaa eli paista kala painon alla.
1. Aloita kalafileen paistaminen nahkapuoli alaspäin
Kuumenna tilkka rypsiöljyä tai voita – tai niiden seosta – paistinpannulla ja laita kalafilee nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle.
2. Kypsennä kalafilee painon alla
Laita kalafileen päälle pieni pala leivinpaperia ja sen päälle paino. Paino voi olla esimerkiksi toinen paistinpannu tai pieni kattila. Paista filee reseptin ohjeen mukaan lähes kypsäksi.
3. Paista toinen puoli ilman painoa
Poista paino ja leivinpaperi kalafileen päältä, käännä filee ja paista toinen puoli nopeasti ilman painoa.













