Käpertyykö kala kippuralle? Näin paistat kalafileen kuin kokki

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.1.2022
|
Muokattu: 6.6.2025
Käykö sinullekin joskus niin, että kalafileet taipuvat paistinpannulla kypsyessään kuppimaisiksi kippuroiksi? Kalan maku on raikas ja kypsyys täydellinen, mutta muoto ei vastaa odotuksia. Kokeile ensi kerralla kokkien kikkaa eli paista kala painon alla.

1. Aloita kalafileen paistaminen nahkapuoli alaspäin

Kuumenna tilkka rypsiöljyä tai voita – tai niiden seosta – paistinpannulla ja laita kalafilee nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle.

2. Kypsennä kalafilee painon alla

Laita kalafileen päälle pieni pala leivinpaperia ja sen päälle paino. Paino voi olla esimerkiksi toinen paistinpannu tai pieni kattila. Paista filee reseptin ohjeen mukaan lähes kypsäksi.

3. Paista toinen puoli ilman painoa

Poista paino ja leivinpaperi kalafileen päältä, käännä filee ja paista toinen puoli nopeasti ilman painoa.

Testaa temppua esimerkiksi näihin kalaresepteihin:

Paistettu kuhafilee, valkoviinikastike ja keltajuuripyree
Paistettu kuhafilee, valkoviinikastike ja keltajuuripyree

Paistettu kuhafilee, valkoviinikastike ja keltajuuripyree

Paistettu siika ja shopska-salaatti
Paistettu siika ja shopska-salaatti

Paistettu siika ja shopska-salaatti

Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike
Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike

Paistetut ahvenet ja ruskistettu voikastike

Paistetut ahvenfileet ja sinappikerma
Paistetut ahvenfileet ja sinappikerma

Paistetut ahvenfileet ja sinappikerma

Paistettu kuha ja gremolata
Paistettu kuha ja gremolata

Paistettu kuha ja gremolata

Paistettu hauki ja jogurttikastike
Paistettu hauki ja jogurttikastike

Paistettu hauki ja jogurttikastike

Katso myös nämä ideat ja vinkit, joilla teet kotiruoasta tavallista parempaa: