Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Käpertyykö kala kippuralle? Näin paistat kalafileen kuin kokki

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.1.2022
|
Muokattu: 26.1.2022
Käykö sinullekin joskus niin, että kalafileet taipuvat paistinpannulla kypsyessään kuppimaisiksi kippuroiksi? Kalan maku on raikas ja kypsyys täydellinen, mutta muoto ei vastaa odotuksia. Kokeile ensi kerralla kokkien kikkaa eli paista kala painon alla.

1. Aloita kalafileen paistaminen nahkapuoli alaspäin

Kuumenna tilkka rypsiöljyä tai voita – tai niiden seosta – paistinpannulla ja laita kalafilee nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle.

2. Kypsennä kalafilee painon alla

Laita kalafileen päälle pieni pala leivinpaperia ja sen päälle paino. Paino voi olla esimerkiksi toinen paistinpannu tai pieni kattila. Paista filee reseptin ohjeen mukaan lähes kypsäksi.

3. Paista toinen puoli ilman painoa

Poista paino ja leivinpaperi kalafileen päältä, käännä filee ja paista toinen puoli nopeasti ilman painoa.

Testaa temppua esimerkiksi näihin kalaresepteihin:

Katso myös nämä ideat ja vinkit, joilla teet kotiruoasta tavallista parempaa: