Paistettu hauki ja jogurttikastike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Hauki on parhaimmillaan paistettuna. Vaalealihainen kala ei tarvitse mausteekseen muuta kuin suolaa ja pippuria. Pirteä jogurttikastike viimeistelee annoksen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 ghaukifileetä (ruodotonta)
2 rklrypsiöljyä
2 rklvoita
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

JOGURTTI-JUUSTOKASTIKE

80 g(½ pkt) cheddarjuustoa
1 kplruukku tilliä
2 dlpaksua jogurttia
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
1/2 tlsinappia
3/4 tlpippurisekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Raasta juusto raastimen hienoimmalla terällä. Hienonna tilli. Säästä osa tillistä koristeluun. Yhdistä kulhossa kastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    80 g(½ pkt) cheddarjuustoa
    1 kplruukku tilliä
    2 dlpaksua jogurttia
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlsinappia
    3/4 tlpippurisekoitusta
  2. 2

    Kuivaa kalan pinta. Paloittele neljään osaan. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista kalapaloja keskilämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    600 ghaukifileetä (ruodotonta)
    2 rklrypsiöljyä
    2 rklvoita
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.9.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä