Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistettu hauki ja jogurttikastike

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Hauki on parhaimmillaan paistettuna. Vaalealihainen kala maustetaan suolalla ja pippurilla. Pirteä jogurttikastike viimeistelee annoksen.

Ainekset

600 g
haukifileetä (ruodotonta)
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

JOGURTTI-JUUSTOKASTIKE

80 g
(½ pkt) cheddarjuustoa
1 kpl
ruukku tilliä
2 dl
paksua jogurttia
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
sinappia
3/4 tl
pippurisekoitusta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Raasta juusto raastimen hienoimmalla terällä. Hienonna tilli. Säästä osa tillistä koristeluun. Yhdistä kulhossa kastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.

80 g
(½ pkt) cheddarjuustoa
1 kpl
ruukku tilliä
2 dl
paksua jogurttia
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
sinappia
3/4 tl
pippurisekoitusta
2

Kuivaa kalan pinta. Paloittele neljään osaan. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista kalapaloja keskilämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

600 g
haukifileetä (ruodotonta)
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.9.2020
|
Muokattu: 25.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

382

1599

25,3 g

12,0 g

3,0 g

2,8 g

35,8 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli