Paistettu hauki ja jogurttikastike | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paistettu hauki ja jogurttikastike

Paistettu hauki ja jogurttikastike

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hauki on parhaimmillaan paistettuna. Vaalealihainen kala maustetaan suolalla ja pippurilla. Pirteä jogurttikastike viimeistelee annoksen.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
haukifileetä (ruodotonta)
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

jogurtti-juustokastike

80 g
(½ pkt) cheddarjuustoa
1
ruukku tilliä
2 dl
paksua jogurttia
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
sinappia
3/4 tl
pippurisekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Raasta juusto raastimen hienoimmalla terällä. Hienonna tilli. Säästä osa tillistä koristeluun. Yhdistä kulhossa kastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.

80 g
(½ pkt) cheddarjuustoa
1
ruukku tilliä
2 dl
paksua jogurttia
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
sinappia
3/4 tl
pippurisekoitusta
2

Kuivaa kalan pinta. Paloittele neljään osaan. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista kalapaloja keskilämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

600 g
haukifileetä (ruodotonta)
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 7.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1422

339

20,3 g

8,5 g

3,5 g

3,5 g

35,5 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku tilliä,

0,75 tl pippurisekoitusta .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli