Täydellinen ystävänpäivämenu koostuu helppotekoisista ruoista, jotka ehdit kokkaamaan työpäivän jälkeen. Hunajaisten lohisydänten kanssa tarjotaan hempeän vaaleanpunaista tuorejuusto-kurkkukastiketta ja kullankeltaista sitruunarisottoa. Raikas salaatti piristää kokonaisuuden. Parhaiten monien makujen aterialle sopii yksinkertainen oliiviöljyllä kostutettu vihersalaatti. Ystävänpäivän jälkiruokana tarjotaan tietenkin ystävän makuun tehtyä suklaajälkkäriä – unelmanpehmeää suklaamoussea tai suussa sulavaa suklaakakkua.

Kerro se kokkaamalla! Lohisydämet ja muut herkulliset ideat ystävänpäiväaterialle
Paista söpöt lohisydämet
Pannulla paistettujen lohisydänten jujuna on hapanimelä limestä, soijasta ja hunajasta sekoitettu liemi, jolla kalaa valellaan kypsennyksen aikana. Somimmat ja helpoiten käsiteltävät sydämet syntyvät lohifileen keskiosasta tai pyrstöpäästä. Sydänten muotoileminen on helppoa – tarvitset vain terävän veitsen lohen leikkaamiseen ja cocktailtikkuja sydänten kiinnittämiseen. Muotoile ja mausta sydämet etukäteen, tee lisukkeet valmiiksi ja paista lohi juuri ennen tarjoamista.
Sekoita kaveriksi lempeä sitruunarisotto
Valmista lohisydänten lisukkeeksi parmesaanilla höystetty lempeän sitruunainen risotto. Kurkumalla värjätty sitruunarisotto tuo auringon ystävänpäiväpöytään. Sanotaan, ettei risotto odota ruokailijoita, vaan ruokailijat odottavat risottoa. Istuta siis ystävät ensin pöytään ja nosta vasta sen jälkeen risotto tarjolle.
Hurmaa suussa sulavalla suklaajälkiruoalla
Ystävänpäiväaterian kruunaa täyteläinen suklaajälkkäri. Jos ystäväsi pitää kahvista, sopii jälkiruoaksi kahvitujauksella maustettu suklaa-espressomousse ja kuppi vahvaa kahvia. Suklaana voit käyttää maustamatonta tai maustettua tummaa suklaata. Mitä suurempi on suklaan kaakaopitoisuus, sitä vahvempi on moussen maku.
Suklaa-salmiakkimousse valmistuu kolmesta raaka-aineesta, eikä moussen jähmettymiseenkään tarvitse varata kuin vartti. Pehmeän moussen pippurinen maku vie salmiakki-suklaataivaaseen.
Suklaaleipuri valitsee jälkiruoaksi ranskalaisen suklaakakun. Kakun salaisuus on valkuaisvaahto, joka tekee jauhottomasta suklaakakusta suussa sulavan.