Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hunajaiset lohisydämet

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yllätä illallisvieraat kiepauttamalla lohifilee suloisiksi sydämiksi. Tarjoa chilin puraiseman tuorejuusto-kurkkukastikkeen kanssa.

Ainekset

700 g
(1 kpl) kirjolohifileetä (nahaton)
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
lime
2 rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä

Tuorejuusto-kurkkukastike

200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 kpl
kurkkua
1 1/2 rkl
tomaattisosetta (pyreetä)
2 tl
srirachaa
2 rkl
limemehua
1/2 tl
suolaa
(ripaus sokeria)
1/2 tl
roseepippureita

Lisäksi

cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista kirjolohifileestä ruodot. Kuivaa kalan pinta paperilla. Leikkaa filee 4 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet pitkittäin kahtia siten, että suikaleet jäävät kiinni toisiinsa toisesta päästä. Käännä suikaleet leikkuupinta ylöspäin ja taivuta sydämen malliin. Kiinnitä päät toisiinsa cocktailtikulla.

700 g
(1 kpl) kirjolohifileetä (nahaton)
2

Mausta lohisydämet suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa, jos paistat lohisydämet parin tunnin kuluttua tai huoneenlämmössä, jos paistat ne pian.

3/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Valmista kurkkukastike. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Kuori kurkku ja raasta se raastimen hienolla terällä. Sekoita raaste tuorejuustoon. Lisää tomaattipyree, sriracha, limemehu ja suola. Pyöristä kastikkeen maku halutessasi ripauksella sokeria. Kaada kastike tarjoilukulhoon. Rouhi roseepippurit karkeaksi rouheeksi ja ripottele kastikkeen pinnalle. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

1/2 tl
roseepippureita
(ripaus sokeria)
1/2 tl
suolaa
2 rkl
limemehua
1 1/2 rkl
tomaattisosetta (pyreetä)
2 tl
srirachaa
1/2 kpl
kurkkua
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
4

Hienonna lehtipersilja. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu pieneen kulhoon. Lisää kuoriraaste, hunaja, soijakastike ja persilja limemehuun. Sekoita tasaiseksi.

1/2 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
lime
2 rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
5

Paista lohisydämiä voi-öljyseoksessa suurella pannulla 2 minuuttia. Käännä sydämet, kaada päälle mausteliemi ja valele sillä lohisydämiä. Paista vielä 2 minuuttia ja nosta pannu pois liedeltä. Valele sydämiä liemellä ja anna niiden maustua pannulla pari minuuttia ennen tarjoamista. Poista tikut lohisydämistä varovasti. Tarjoa kurkkukastikkeen ja esimerkiksi sitruunarisoton kanssa.

1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

Somimmat ja helpoiten käsiteltävät sydämet syntyvät lohifileen keskiosasta tai pyrstöpäästä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 6.1.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

477

1997

33,0 g

12,0 g

12,3 g

11,5 g

0,5 g

32,0 g

4,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl lime,

1,5 rkl tomaattisosetta (pyreetä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli