Hunajaiset lohisydämet

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yllätä illallisvieraat kiepauttamalla lohifilee suloisiksi sydämiksi. Tarjoa chilin puraiseman tuorejuusto-kurkkukastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 g(1 kpl) kirjolohifileetä (nahaton)
3/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/2 kplruukku lehtipersiljaa
1 kpllime
2 rkljuoksevaa hunajaa
2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
1 rklvoita
1 rklrypsiöljyä

Tuorejuusto-kurkkukastike

200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 kplkurkkua
1 1/2 rkltomaattisosetta (pyreetä)
2 tlsrirachaa
2 rkllimemehua
1/2 tlsuolaa
(ripaus sokeria)
1/2 tlroseepippureita

Lisäksi

cocktailtikkuja

Valmistus

  1. 1

    Poista kirjolohifileestä ruodot. Kuivaa kalan pinta paperilla. Leikkaa filee 4 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet pitkittäin kahtia siten, että suikaleet jäävät kiinni toisiinsa toisesta päästä. Käännä suikaleet leikkuupinta ylöspäin ja taivuta sydämen malliin. Kiinnitä päät toisiinsa cocktailtikulla.

    MääräAinesosa
    700 g(1 kpl) kirjolohifileetä (nahaton)
  2. 2

    Mausta lohisydämet suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa, jos paistat lohisydämet parin tunnin kuluttua tai huoneenlämmössä, jos paistat ne pian.

    MääräAinesosa
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Valmista kurkkukastike. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Kuori kurkku ja raasta se raastimen hienolla terällä. Sekoita raaste tuorejuustoon. Lisää tomaattipyree, sriracha, limemehu ja suola. Pyöristä kastikkeen maku halutessasi ripauksella sokeria. Kaada kastike tarjoilukulhoon. Rouhi roseepippurit karkeaksi rouheeksi ja ripottele kastikkeen pinnalle. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1/2 tlroseepippureita
    (ripaus sokeria)
    1/2 tlsuolaa
    2 rkllimemehua
    1 1/2 rkltomaattisosetta (pyreetä)
    2 tlsrirachaa
    1/2 kplkurkkua
    200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
  4. 4

    Hienonna lehtipersilja. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu pieneen kulhoon. Lisää kuoriraaste, hunaja, soijakastike ja persilja limemehuun. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku lehtipersiljaa
    1 kpllime
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
  5. 5

    Paista lohisydämiä voi-öljyseoksessa suurella pannulla 2 minuuttia. Käännä sydämet, kaada päälle mausteliemi ja valele sillä lohisydämiä. Paista vielä 2 minuuttia ja nosta pannu pois liedeltä. Valele sydämiä liemellä ja anna niiden maustua pannulla pari minuuttia ennen tarjoamista. Poista tikut lohisydämistä varovasti. Tarjoa kurkkukastikkeen ja esimerkiksi sitruunarisoton kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklvoita

Somimmat ja helpoiten käsiteltävät sydämet syntyvät lohifileen keskiosasta tai pyrstöpäästä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl lime, 1.5 rkl tomaattisosetta (pyreetä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mikko Hannula
6.1.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä