Hunajaiset lohisydämet
30 min

Nappaa talteen!
Yllätä illallisvieraat kiepauttamalla lohifilee suloisiksi sydämiksi. Tarjoa chilin puraiseman tuorejuusto-kurkkukastikkeen kanssa.
| 700 g | (1 kpl) kirjolohifileetä (nahaton) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Tuorejuusto-kurkkukastike | |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 1/2 rkl | tomaattisosetta (pyreetä) |
| 2 tl | srirachaa |
| 2 rkl | limemehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| (ripaus sokeria) | |
| 1/2 tl | roseepippureita |
| Lisäksi | |
| cocktailtikkuja | |
- 1.
Poista kirjolohifileestä ruodot. Kuivaa kalan pinta paperilla. Leikkaa filee 4 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet pitkittäin kahtia siten, että suikaleet jäävät kiinni toisiinsa toisesta päästä. Käännä suikaleet leikkuupinta ylöspäin ja taivuta sydämen malliin. Kiinnitä päät toisiinsa cocktailtikulla.
- 2.
Mausta lohisydämet suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa, jos paistat lohisydämet parin tunnin kuluttua tai huoneenlämmössä, jos paistat ne pian.
- 3.
Valmista kurkkukastike. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Kuori kurkku ja raasta se raastimen hienolla terällä. Sekoita raaste tuorejuustoon. Lisää tomaattipyree, sriracha, limemehu ja suola. Pyöristä kastikkeen maku halutessasi ripauksella sokeria. Kaada kastike tarjoilukulhoon. Rouhi roseepippurit karkeaksi rouheeksi ja ripottele kastikkeen pinnalle. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.
- 4.
Hienonna lehtipersilja. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu pieneen kulhoon. Lisää kuoriraaste, hunaja, soijakastike ja persilja limemehuun. Sekoita tasaiseksi.
- 5.
Paista lohisydämiä voi-öljyseoksessa suurella pannulla 2 minuuttia. Käännä sydämet, kaada päälle mausteliemi ja valele sillä lohisydämiä. Paista vielä 2 minuuttia ja nosta pannu pois liedeltä. Valele sydämiä liemellä ja anna niiden maustua pannulla pari minuuttia ennen tarjoamista. Poista tikut lohisydämistä varovasti. Tarjoa kurkkukastikkeen ja esimerkiksi sitruunarisoton kanssa.
Hunajaiset lohisydämet
Yllätä illallisvieraat kiepauttamalla lohifilee suloisiksi sydämiksi. Tarjoa chilin puraiseman tuorejuusto-kurkkukastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (1 kpl) kirjolohifileetä (nahaton) |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Tuorejuusto-kurkkukastike | |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 1/2 rkl | tomaattisosetta (pyreetä) |
| 2 tl | srirachaa |
| 2 rkl | limemehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| (ripaus sokeria) | |
| 1/2 tl | roseepippureita |
Lisäksi | |
| cocktailtikkuja | |
Valmistus
- 1
Poista kirjolohifileestä ruodot. Kuivaa kalan pinta paperilla. Leikkaa filee 4 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet pitkittäin kahtia siten, että suikaleet jäävät kiinni toisiinsa toisesta päästä. Käännä suikaleet leikkuupinta ylöspäin ja taivuta sydämen malliin. Kiinnitä päät toisiinsa cocktailtikulla.
Määrä Ainesosa 700 g (1 kpl) kirjolohifileetä (nahaton) - 2
Mausta lohisydämet suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa, jos paistat lohisydämet parin tunnin kuluttua tai huoneenlämmössä, jos paistat ne pian.
Määrä Ainesosa 3/4 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 3
Valmista kurkkukastike. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Kuori kurkku ja raasta se raastimen hienolla terällä. Sekoita raaste tuorejuustoon. Lisää tomaattipyree, sriracha, limemehu ja suola. Pyöristä kastikkeen maku halutessasi ripauksella sokeria. Kaada kastike tarjoilukulhoon. Rouhi roseepippurit karkeaksi rouheeksi ja ripottele kastikkeen pinnalle. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1/2 tl roseepippureita (ripaus sokeria) 1/2 tl suolaa 2 rkl limemehua 1 1/2 rkl tomaattisosetta (pyreetä) 2 tl srirachaa 1/2 kpl kurkkua 200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa - 4
Hienonna lehtipersilja. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu pieneen kulhoon. Lisää kuoriraaste, hunaja, soijakastike ja persilja limemehuun. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku lehtipersiljaa 1 kpl lime 2 rkl juoksevaa hunajaa 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) - 5
Paista lohisydämiä voi-öljyseoksessa suurella pannulla 2 minuuttia. Käännä sydämet, kaada päälle mausteliemi ja valele sillä lohisydämiä. Paista vielä 2 minuuttia ja nosta pannu pois liedeltä. Valele sydämiä liemellä ja anna niiden maustua pannulla pari minuuttia ennen tarjoamista. Poista tikut lohisydämistä varovasti. Tarjoa kurkkukastikkeen ja esimerkiksi sitruunarisoton kanssa.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl voita
Somimmat ja helpoiten käsiteltävät sydämet syntyvät lohifileen keskiosasta tai pyrstöpäästä.
Ravintosisältö
477
Energiaa kcal
1997
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
477
Energiaa kcal
1997
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl lime, 1.5 rkl tomaattisosetta (pyreetä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























