Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokeile kurkkua grillissä! Kolme herkullista lisuketta avomaankurkusta

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.7.2023
|
Muokattu: 4.7.2023
Rouskuvan rapeat avomaankurkut maistuvat leivän päälle viipaloituna ja niistä syntyy myös kesäisiä lisukkeita mille tahansa aterialle. Kokeile perinteisten mummonkurkkujen lisäksi aasialaisittain maustettuja kurkkuja tai pistä kurkut grilliin.

Hölskytyskurkut

Onko olemassa perinteisempää ja parempaa kesälisuketta, kuin makeanhappamat hölskytyskurkut?

Kurkkuihin kannattaa käyttää rapeita ja tiiviitä avomaankurkkuja. Ne huuhdellaan ja viipaloidaan tai höylätään hyvin ohuiksi siivuiksi. Hölskytysliemi tehdään perinteisesti väkiviinaetikasta, sokerista ja suolasta.

Hölskytyskurkut voi maustaa myös hieman voimakkaammin hienontamalla liemen joukkoon chiliä, inkivääriä, piparjuurta tai yrttejä.

Grillatut avomaankurkut

Avomaankurkut sopivat myös grillaukseen vähäisemmän nestepitoisuutensa ansiosta. Kokeile ja yllätä ruokailuseurue tällä lisukkeella!

Leikkaa kurkut muutamaan osaan pitkittäin ja mausta ne pikamarinadilla. Tarjoa lämpimät ja kauniit grilliraidat saaneet kurkut raikkaan piparjuurikastikkeen kanssa.

Murskatut kurkut

Pienet ja kiinteät avomaankurkut sopivat täydellisesti viime kesän hittilisukkeeseen eli aasialaisittain maustettuihin murskattuihin kurkkuihin. Lisukkeen ideana on murskata kurkkujen rakennetta sen verran, että niille tehty maustekastike imeytyy kurkkuihin.

Helpointa on lyödä kokonaisia kurkkuja muutaman kerran kaulimella ja sen jälkeen pilkkoa ne veitsellä suupaloiksi ja sekoittaa kastikkeeseen. Jos haluat salaatista näyttävämmän, tee kurkuista raidallisia kuorimalla osa kuoresta pois.

Kastikkeessa maistuu seesamiöljy, chili, valkosipuli, soija ja riisiviinietikka. Halutessaan kurkut voi viimeistellä hienonnetulla korianterilla.