Huuhtele kurkut ja lohko neljään osaan. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele kurkut joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä kastikkeen valmistamisen ajan.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin.
Grillaa kurkkuja 2–3 minuuttia välillä kääntäen, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa piparjuurikastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit korvata avomaankurkut kahdella tuorekurkulla. Puolita pitkät kurkut ennen lohkomista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
579
138
9,8 g
2,3 g
6,5 g
6,5 g
1,8 g
4,5 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua tilliä hienonnettuna,
1 rkl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli