Grillatut avomaankurkut ja piparjuurikastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut avomaankurkut ja piparjuurikastike

Grillatut avomaankurkut ja piparjuurikastike

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda pikamarinoituihin kurkkuihin maukkaat grilliraidat. Pyöräytä pirteä piparjuurikastike kurkkujen seuraksi.

Ainekset

4 kpl
isoa avomaankurkkua

marinadi

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

piparjuurikastike

1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
piparjuuritahnaa
1 tl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kurkut ja lohko neljään osaan. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele kurkut joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä kastikkeen valmistamisen ajan.

4 kpl
isoa avomaankurkkua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyä
2

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin.

1/4 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
1 rkl
piparjuuritahnaa
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna
3

Grillaa kurkkuja 2–3 minuuttia välillä kääntäen, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa piparjuurikastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit korvata avomaankurkut kahdella tuorekurkulla. Puolita pitkät kurkut ennen lohkomista.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 22.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

579

138

9,8 g

2,3 g

6,5 g

6,5 g

1,8 g

4,5 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua tilliä hienonnettuna,

1 rkl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli