Grillatut avomaankurkut ja piparjuurikastike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Paahda pikamarinoituihin kurkkuihin maukkaat grilliraidat. Pyöräytä pirteä piparjuurikastike kurkkujen seuraksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(4 isoa) avomaankurkkua

MARINADI

2 rklrypsiöljyä
2 rklvalkoviinietikkaa
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

PIPARJUURIKASTIKE

1/2 ruukkua tilliä hienonnettuna
1 1/2 dlpaksua jogurttia
1 rklpiparjuuritahnaa
1 tlvalkoviinietikkaa
1 tlsokeria
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kurkut ja lohko neljään osaan. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele kurkut joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä kastikkeen valmistamisen ajan.

    MääräAinesosa
    400 g(4 isoa) avomaankurkkua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    2 rklvalkoviinietikkaa
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    1 tlvalkoviinietikkaa
    1 rklpiparjuuritahnaa
    1 1/2 dlpaksua jogurttia
    1/2 ruukkua tilliä hienonnettuna
  3. 3

    Grillaa kurkkuja 2–3 minuuttia välillä kääntäen, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa piparjuurikastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit korvata avomaankurkut kahdella tuorekurkulla. Puolita pitkät kurkut ennen lohkomista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä hienonnettuna, 1 rkl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä