Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuvassa oikealta vasemmalle: 1. Castello Brie, 2. Mustaleimaemmental, 3. Roquefort, 4. Allerum Grevé, 5. Manchego, 6. Viinitarhurin juusto, 7. Keisarinna

Näin kokoat juustotarjottimen ja valmistat herkulliset lisukkeet itse

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 11.7.2016
|
Muokattu: 1.11.2023
Juustotarjotin on näyttävä ja herkullinen, mutta kuitenkin helppo valinta juhliin tai viikonlopun herkutteluun. Juustopöydältä löytyy jotain jokaiseen makuun. Katso vinkit valmisteluun!

Näin kokoat juustotarjottimen

  • Valitse juustotarjottimelle 3–5 erilaista juustoa. Hyvä kokonaisuus syntyy, kun valitset maisteltaviksi erilaisia juustoja miedoista voimakkaisiin ja pehmeistä koviin.
  • Varaa juustoa noin 150 grammaa henkilöä kohden. Alku- tai jälkiruokana syötynä noin 50 grammaa on sopiva määrä.
  • Muista ottaa kypsytetyt juustot, kuten briet ja emmentalit huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen tarjoilua. Tuorejuustot tarjoillaan kylmänä.
  • Kata juuston seuraksi hilloja, hedelmiä ja pähkinöitä. Kokeile rohkeasti myös uusia makupareja, kuten selleri- tai persimonihilloa.
  • Juustolautaselle kuuluvat myös keksit ja leipä. Kata voileipäkeksien kylkeen hapankorppuja, siemennäkkileipää tai piparkakkuja. Juuston alla maistuvat myös patonki tai täysjyväleipä.

Valitse makuusi sopivimmat lisukkeet täältä

Katso lisää vinkkejä juustotarjottimelle