Näin kokoat juustotarjottimen
- Valitse juustotarjottimelle 3–5 erilaista juustoa. Hyvä kokonaisuus syntyy, kun valitset maisteltaviksi erilaisia juustoja miedoista voimakkaisiin ja pehmeistä koviin.
- Varaa juustoa noin 150 grammaa henkilöä kohden. Alku- tai jälkiruokana syötynä noin 50 grammaa on sopiva määrä.
- Muista ottaa kypsytetyt juustot, kuten briet ja emmentalit huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen tarjoilua. Tuorejuustot tarjoillaan kylmänä.
- Kata juuston seuraksi hilloja, hedelmiä ja pähkinöitä. Kokeile rohkeasti myös uusia makupareja, kuten selleri- tai persimonihilloa.
- Juustolautaselle kuuluvat myös keksit ja leipä. Kata voileipäkeksien kylkeen hapankorppuja, siemennäkkileipää tai piparkakkuja. Juuston alla maistuvat myös patonki tai täysjyväleipä.