- Varaa raaka-aineet työtasolle: paketti tuorehiivaa, puoli litraa maitoa, pari kananmunaa, 2 desilitraa sokeria, noin 15 desilitraa vehnäjauhoja, 200 grammaa margariinia tai voita sekä suolaa ja kardemummaa. Nosta ainekset huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista, niin ainesten kylmyys ei hidasta hiivan toimintaa.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta) ja murenna joukkoon hiiva. Lisää munat, sokeri, teelusikallinen suolaa ja ruokalusikallinen kardemummaa. Sekoita tässä vaiheessa vispilällä.
- Lisää jauhoja desilitra kerrallaan ja siirry vaivaamaan taikinaa kädellä. Vaivaamisesta syntyy sitko, joka antaa taikinalle rungon.
- Kun taikina alkaa muotoutua, lisää pehmeä rasva.
- Alusta eli vaivaa taikinaan loput jauhot, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Paremmat pullat tulee mieluummin pehmeämmästä taikinasta kuin liian kovasta.
- Vaivaa taikinaan vielä noin 10 minuuttia työtasolla. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja.
Miten tehdään pullataikina kuivahiivalla? Jos käytät pullataikinaan kuivahiivaa, lämmitä maito hieman kättä lämpimämmäksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Yhtä tuorehiivapakettia vastaa 2 pussia kuivahiivaa.
Miten leivotaan vegaaninen pullataikina? Korvaa maito kaurajuomalla ja voi vegaanisella margariinilla.
Entä gluteeniton pullataikina? Käytä gluteenitonta jauhoseosta ja hiukan psylliumia. Katso gluteenittomien pullien resepti täältä >>