Näin pikkelöit omenat, kurpitsat, kurkut tai vesimelonin – reseptit etikkaisiin lisukekasviksiin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 17.9.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Anna kasviksille nopea etikkakylpy ja nauti hapokkaasta mausta. Etikkaiset kasvikset sopivat lisukkeeksi, katuruokaan tai sellaisenaan syötäväksi.

Omena-kurpitsapikkelssi

Kurpitsapikkelssi maistuu perheen pienillekin, kun mukana on omenaa ja etikkaliemi makeutetaan siirapilla. Kokeile pikkelssiä hodareissa!

Omena-kurpitsapikkelssi
Omena-kurpitsapikkelssi

Omena-kurpitsapikkelssi

Uudet hölskytyskurkut

Hölskytä avomaankurkkuihin uudet maut! Lisää mausteeksi mansikkaa ja limeä tai melonia ja minttua. Kokeile myös pikanttia piparjuurta ja kuminansiemeniä.

3 x uudet hölskytyskurkut
3 x uudet hölskytyskurkut

3 x uudet hölskytyskurkut

Vesimelonikimchi

Mausta makea vesimeloni korealaisen hapankaalin eli kimchin mauilla hauskaksi pikkelssiksi. Minimoi hävikki ja käytä kimchiin myös melonin kuoren valkoinen osa.

Vesimelonikimchi
Vesimelonikimchi

Vesimelonikimchi

Lue lisää säilönnästä