Nämä käyvät kesäpäivän lounaaksi tai välipalaksi: herkulliset hodarit

Kukapa ei rakastaisi hot dogeja eli tuttavallisemmin hodareita? Jätä sinapit ja ketsupit syrjään, sillä tänä kesänä korostuvat aasialaiset vivahteet sekä BBQ:sta tutut maut.

Karamellisoitu sipuli & tuorejuusto -hot dogit
Karamellisoitu sipuli & tuorejuusto -hot dogit
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
17.7.2025 | Päivitetty 23.7.2025

Mausta korealaisittain tai kokeile vietnamilaista

Aasialaiset maut ovat olleet viime vuosina suosittuja, ja trendi jatkuu edelleen. Eikä ihmekään, sillä aasialaisissa ruoissa yhdistyvät tasapainoisesti suolainen, makea, hapan ja tulinen. Lisäksi umamia eli viidettä perusmakua tuovat esimerkiksi soijakastike, misotahna ja sienet. Tuoreet mausteet ja yrtit, kuten inkivääri, chili ja korianteri, antavat ruoalle raikkaan ja vivahteikkaan aromin.

Tuunaa siis perinteiset nakeilla täytetyt hodarit korealaisesta keittiöstä inspiroituvalla umamisella misomajoneesilla ja raikkailla pikkelöidyillä kasviksilla. Viimeistele hodarit kevätsipulilla ja nauti makujen sinfoniasta!

Voit myös hypätä vietnamilaisten makujen vietäväksi Bánh mì -patonkien hengessä, kun uunihodarit saavat uuden, herkullisen ilmeen. Mehevä broileri yhdistyy limellä, riisiviinietikalla ja kalakastikkeella maustettuihin kasviksiin ja lempeän tuliseen chilimajoneesiin. Herkku viimeistellään hienonnetulla chilillä ja tuoreella korianterilla – lopputuloksena on uunihodarivuoka, joka hurmaa sekä arkena että viikonloppuna.

Pistä pystyyn BBQ-bileet

Ehkä maailman helpoimmat tarjoiltavat saat, kun yhdistät hodarin perusreseptiin – sämpylään ja nakkiin – valmista barbequekastiketta ja täyteläistä kaali-porkkanasalaattia eli coleslaw'ta. Muista kuitenkin, että coleslaw on helppo tehdä itse raastetuista tai ohueksi viipaloiduista kasviksista, majoneesipohjaisesta kastikkeesta ja ripauksesta mausteita. Voit tehdä salaatin jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä porkkana ja kaali säilyvät napakoina säilytyksestä huolimatta ja salaatti saa maustua rauhassa.

Herkulliset BBQ-tofuhodarit ovat oodi kasviruoalle, joka ei jätä ketään kylmäksi! Sämpylät täytetään BBQ-kastikkeessa marinoidulla savutofulla, sekä pikkelöidyillä kasviksilla, hurmaavalla limemajoneesilla ja kaiken kukkaraksi suolapähkinöillä. Nappaa resepti alta!

Hienostuneeseen makuun

Jos liian tuhdit tai mausteiset maut eivät houkuttele, kokeile hodareita, joissa sämpylään on sipaistu lempeää tuorejuustoa. Nakin ja kermaisen pehmeän juuston pariksi sopivat tahmeaksi paistettu, karamellisoitunut punasipuli ja pikantti, aavistuksen pippurinen rucola. Viimeisen silauksen antavat rouhitut saksanpähkinät.

Fuusiohodarit

Mitä saadaan, kun yhdistetään pizza ja hot dogit? No tietysti soikeat pikkupizzat, joiden päätäytteinä komeilevat hodarien klassikkomaut eli nakit ja kurkkusalaatti. Raikasta kokonaisuus tuoreilla punasipuli- ja tomaattikuutioilla. Pizzahodarit ovat hauska tarjottava illanistujaisissa tai vaikkapa juhlissa.

Helposti isolle porukalle

Isompiin juhliin tai illanistujaisiin on kätevää lämmittää hodarit uunivuoassa. Kun hodarisämpylät ladotaan tarpeeksi lähekkäin, ne pysyvät helposti kasassa täytteineen. Samalla vuoka toimii tarjoiluastiana. Kokeile hodareissa helppoa itse tehtyä chilikastiketta. Kevyesti tulisen kastikkeen kaveriksi sopii pirteä tuoresalsa tomaateista sekä puna- ja kevätsipuleista.

Katso vinkit hodarien muihin lisukkeisiin