Piparipannareissa maistuu joulu
Voiko viikonloppu alkaa ihanammin kuin vastapaistetuilla pannareilla? Kyllä, jos niitä maustavat vielä piparimuru ja kotimainen omena. Tarjoile kuohkeat pikkupannukakut suolakinuskikastikkeen kanssa.
Piparipannareissa maistuu joulu
Voiko viikonloppu alkaa ihanammin kuin vastapaistetuilla pannareilla? Kyllä, jos niitä maustavat vielä piparimuru ja kotimainen omena. Tarjoile kuohkeat pikkupannukakut suolakinuskikastikkeen kanssa.
Mausta aamukahvi glögimausteilla!
Joulunodottajan viikonloppukahvissa maistuvat kaneli, neilikat, kardemumma ja inkivääri. Tee jouluinen kahvi täysmaitoon ja makeuta hunajalla tai ruskealla sokerilla.
Viikonlopun aamupuuro karamellisoiduilla persimoneilla
Makeista persimoneista tulee pannulla paistettuna parempia. Lusikoi kanelilla maustettuja hedelmiä lempeästi haudutetun kaurapuuron päälle tai tee aamupalasta vielä jouluisampi ja hauduta uunissa iso vuoallinen riisipuuroa.
Granaattiomena maustaa salaatin ja lohen
Koristele viikonlopun salaatti ja uunilohi rubiininpunaisilla granaattiomenan siemenillä. Joulupöytäänkin sopivassa salaatissa maistuu myös makea päärynä.
Glögiporkkanat rubiinilohen kaveriksi
Glögi sopii myös suolaisiin ruokiin! Paahda lohen kasvislisukkeeksi porkkanoita, jotka maustetaan glögillä ja pähkinöillä. Kokeile reseptiin keltaisia, violetteja ja oransseja väriporkkanoita, niin yksinkertaisesti lisukkeesta tulee hetkessä viikonloppukelpoinen.
Leivo iltaruoaksi suolainen pannari, jossa on saaristolaisleivän makua. Lusikoi päälle tuorejuustoa, kylmäsavulohta, hölskykurkkuja, mätiä ja punasipulia. Ihanan iisiä!
Helppo illansuun tarjottava on myös juustosta, hedelmistä ja pähkinöistä koottu kranssi, joka kannattaa tehdä pyöreälle tarjoiluastialle. Valuta vielä päälle balsamico-karpalokastiketta ja nautiskele kynttilänvalossa joululauluja kuunnellen.
Entä jälkiruoka? Leivo viikonlopun (tai arjen) iloksi jokin näistä helpoista joululeivonnaisista!
Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.