Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nauti kiireettömästä jouluaamupalasta – kuohkea kinkkuomeletti ja muut mutkattomat reseptit juhla-aamuun

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 29.10.2019
|
Muokattu: 17.11.2022
Tee yhteisestä joulun erikoisaamiaisesta perinne. Kata pöytään jotain, mitä tavallisesti ei tule syötyä ja upota mukaan juhlapöydästä tuttuja herkkuja. Katso ihanimmat ideat aamun hemmotteluhetkeen!

Tee astetta parempi munakas

Aloita aamiainen juhlavalla munakkaalla, johon kannattaa upottaa joulukinkun sattumia. Paista pannulla paksun kuohkea omeletti tai tee itsekseen uunissa paistuva uunimunakas.

Kokoa upeat herkkuleivät

Lämpimät leivät muuttuvat luksusherkuiksi kun kasaat niiden päälle joulun juhlapöydästä tuttuja makuja. Savulohileipien päälle sopii herkullisen muhkeat ja yllättävän helposti valmistuvat uppomunat. Viikuna ja ilmakuivattu kinkku taas ovat täydellinen suolaisen ja makean yhdistelmä paahtoleipien päälle.

Herkuttele piparisilla mauilla

Iso pino pannukakkuja tuo aamupalapöytään juhlatunnelman. Mausta amerikkalaistyyliset pannukakut piparimuruilla ja omenaraasteella. Vai upottaisitko piparimuruja sittenkin mieluummin croissantteihin?

Tuunaa puuro juhla-asuun

Jouluaamiaisella voi unohtaa tutun kaurapuuron. Luumumarmeladilla maustetun tuorepuuron voit tehdä jääkaappiin valmiiksi jo edellisenä iltana. Jäikö riisipuurosta jämät? Sekoita tähteeksi jääneestä joulupuurosta raikas jogurttiriisi.

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.