Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopea syksyinen pasta viikon jokaiselle arkipäivälle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.8.2023
|
Muokattu: 18.9.2023
Nappaa talteen nopeat arkipastat ohjeineen. Syksyn pastat ovat tomaattisia ja sisältävät mausteista makkaraa. Myös sienipastat kuuluvat syksyyn. Parhaimpia ovat ne ohjeet, joissa kastike valmistuu siinä ajassa kun pasta kypsyy.

Tomaattinen makkarapasta

Raakamakkarasta tehdyt pastat ovat pikapastojen aatelia. Niissä ei tingitä mausta, ja kypsentäminen vie vain kymmenisen minuuttia. Laadukkaan makkaran seuraksi ei tarvita kovin monimutkaista kastiketta, vaan yksinkertaisimmillaan tuoreet pikkutomaatitkin riittävät hyvän öljyn ja mausteiden kanssa.

Mikäli kaipaa hieman lämmittävämpää ruokaa, voi nopean ragun tehdä tämän ohjeen mukaan tomaattimurskasta ja -pyreestä, sipuleista ja tuoreesta oreganosta. Pieni loraus maitoa viimeistelee ragun.

Sipuli-pekonipasta

Edullinen arkiruoka on joka viikko toistuva toive, johon tämä pasta vastaa täydellisesti. Lisäksi valmistu on helppoa ja nopeaa.

Pekoni paistetaan pannulla rapeaksi. Parhaiten se onnistuu, kun pekonin laittaa jo kylmälle pannulle. Tällöin sen rasva alkaa sulaa pikkuhiljaa ja ruskistuminen on tasaisempaa. Pekonista irronneessa rasvassa voi kuullottaa sipulit, jotka ovat toinen tämän pastan pääraaka-aine.

Sipulien joukkoon lorautetaan kermaa ja mausteet ja lopuksi kaikki ainekset sekoitetaan keskenään.

Vinkki: Korvaa pekoni ohueksi höylätyllä ja rapeaksi paistetulla kylmäsavutofulla.

Nduja-pasta

Herkullinen ja hieman tulinen salamilevite nduja takaa, että arki-illan maukas pasta-annos valmistuu pikapikaa. Nduja kannattaa yhdistää makeahkoon paseerattuun tomaattikastikkeeseen.

Sienicarbonara

Klassikkopasta carbonarasta mallia ottanut sienipasta on täydellinen resepti syksyn sienisaalin hyödyntämiseen. Tähän pastaan sopivat niin tatit, kantarellit kuin vahverotkin.

Sienien lisäksi pastaan pilkotaan hieman kaalia sekä tietysti sipulia, valkosipulia ja pekonia. Täyteläisyys saadaan kananmunista ja juustoraasteesta tehtävästä kastikkeesta, johon ei tule kermaa kuten ei oikeaan pasta carbonaaraankaan.

Vinkki: Jätä pekoni kokonaan pois ja ripottele pastan päälle pangrattatoa eli rapeaksi paahdettua leipämurua.

Supernopea särkipasta

Kun ruoanlaitossa hyödyntää eineksiä ja puolivalmisteita, ruoka on pöydässä tuossa tuokiossa. Tämä supernopea pasta tehdään kaupan tortelloneista, särkisäilykkeestä ja muutamasta tuoreesta aineksesta.

Eniten aikaa kuluu pastaveden kiehumisen odottelussa, ja sen ajan voi hyödyntää puolittamalla kirsikkatomaatit. Valmista tulee siis alle vartissa, kun muutamassa minuutissa kypsyvien tortellonien joukkoon ei muuta kuin sekoiteta kaikki muut ainekset.

Lisää herkullisia reseptejä arkeen