Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Pastan kiehuessa paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi välillä kääntäen. Siirrä pekonit leikkuulaudalle ja suikaloi viipaleet.
Pyyhi enin rasva pannulta. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Ota pastakattilasta 1 dl keitinvettä ja lisää se tai ruokakerma ja timjami pannulle. Anna nesteen kiehahtaa.
Valuta pasta. Sekoita pasta, pekonit ja sipuliseos liemineen. Lisää tarvittaessa tilkka ruokakermaa tai pastan keitinvettä. Viimeistele hienonnetulla yrtillä ja mustapippurilla.
Vinkki: Viimeistele pasta juustoraasteella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2086
498
23,0 g
7,3 g
52,3 g
2,8 g
4,5 g
18,5 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl Valkosipulinkynsi,
1 dl hienonnettua basilikaa tai persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli