Sipuli-pekonipasta
30 min

Nappaa talteen!
Nopea pastaruoka on kiireisen arki-illan pelastus. Täyteläinen pekonipasta saa makua valkosipulista, kuivatusta timjamista ja tuoreista yrteistä.
| 300 g | täysjyväpastaa |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Pastan kiehuessa paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi välillä kääntäen. Siirrä pekonit leikkuulaudalle ja suikaloi viipaleet.
- 3.
Pyyhi enin rasva pannulta. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Ota pastakattilasta 1 dl keitinvettä ja lisää se ja timjami pannulle. Anna nesteen kiehahtaa.
- 4.
Valuta pasta. Sekoita pasta, pekonit ja sipuliseos liemineen. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja mustapippurilla.
Sipuli-pekonipasta
Nopea pastaruoka on kiireisen arki-illan pelastus. Täyteläinen pekonipasta saa makua valkosipulista, kuivatusta timjamista ja tuoreista yrteistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | täysjyväpastaa |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g täysjyväpastaa - 2
Pastan kiehuessa paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi välillä kääntäen. Siirrä pekonit leikkuulaudalle ja suikaloi viipaleet.
Määrä Ainesosa 170 g (1 pkt) pekonia - 3
Pyyhi enin rasva pannulta. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Ota pastakattilasta 1 dl keitinvettä ja lisää se ja timjami pannulle. Anna nesteen kiehahtaa.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl pastan keitinvettä 2 kpl punasipulia 1 rkl rypsiöljyä 1 tl timjamia - 4
Valuta pasta. Sekoita pasta, pekonit ja sipuliseos liemineen. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 1 tl timjamia 1/2 kpl ruukku persiljaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
468
Energiaa kcal
1959
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
468
Energiaa kcal
1959
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Valkosipulinkynsi, 1 dl pastan keitinvettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























