Sipuli-pekonipasta - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sipuli-pekonipasta

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Nopea pastaruoka on kiireisen arki-illan pelastus. Täyteläinen pekonipasta saa makua valkosipulista, kuivatusta timjamista ja tuoreista yrteistä.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
täysjyväpastaa
170 g
(1 pkt) pekonia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Punasipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
pastan keitinvettä tai ruokakermaa
1 tl
Timjamia
1 dl
hienonnettua basilikaa tai persiljaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Viimeistele pasta juustoraasteella.

Näin teet

1

Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

300 g
täysjyväpastaa
2

Pastan kiehuessa paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi välillä kääntäen. Siirrä pekonit leikkuulaudalle ja suikaloi viipaleet.

170 g
(1 pkt) pekonia
3

Pyyhi enin rasva pannulta. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Ota pastakattilasta 1 dl keitinvettä ja lisää se tai ruokakerma ja timjami pannulle. Anna nesteen kiehahtaa.

2 kpl
Sipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
pastan keitinvettä tai ruokakermaa
2 kpl
Punasipulia
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Timjamia
4

Valuta pasta. Sekoita pasta, pekonit ja sipuliseos liemineen. Lisää tarvittaessa tilkka ruokakermaa tai pastan keitinvettä. Viimeistele hienonnetulla yrtillä ja mustapippurilla.

1 tl
Timjamia
1 dl
hienonnettua basilikaa tai persiljaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
Resepti
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat
Johanna Jarva
Julkaistu: 26.12.2006
Muokattu: 23.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g209 g
Proteiinia19 g74 g
Rasvaa23 g92 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2086 8342
Energiaa kcal498 1992

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl Valkosipulinkynsi

  • 1 dl hienonnettua basilikaa tai persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g209 g
Proteiinia19 g74 g
Rasvaa23 g92 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2086 8342
Energiaa kcal498 1992

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl Valkosipulinkynsi

  • 1 dl hienonnettua basilikaa tai persiljaa

Resepti
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat
Johanna Jarva

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.