Sipuli-pekonipasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sipuli-pekonipasta
Play

Sipuli-pekonipasta

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopea pastaruoka on kiireisen arki-illan pelastus. Täyteläinen pekonipasta saa makua valkosipulista, kuivatusta timjamista ja tuoreista yrteistä.

Ainekset

300 g
täysjyväpastaa
170 g
(1 pkt) pekonia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Punasipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
pastan keitinvettä tai ruokakermaa
1 tl
Timjamia
1 dl
hienonnettua basilikaa tai persiljaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

300 g
täysjyväpastaa
2

Pastan kiehuessa paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi välillä kääntäen. Siirrä pekonit leikkuulaudalle ja suikaloi viipaleet.

170 g
(1 pkt) pekonia
3

Pyyhi enin rasva pannulta. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Ota pastakattilasta 1 dl keitinvettä ja lisää se tai ruokakerma ja timjami pannulle. Anna nesteen kiehahtaa.

2 kpl
Sipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
pastan keitinvettä tai ruokakermaa
2 kpl
Punasipulia
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Timjamia
4

Valuta pasta. Sekoita pasta, pekonit ja sipuliseos liemineen. Lisää tarvittaessa tilkka ruokakermaa tai pastan keitinvettä. Viimeistele hienonnetulla yrtillä ja mustapippurilla.

1 tl
Timjamia
1 dl
hienonnettua basilikaa tai persiljaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Viimeistele pasta juustoraasteella.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 26.12.2006
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2086

498

23,0 g

7,3 g

52,3 g

2,8 g

4,5 g

18,5 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Valkosipulinkynsi,

1 dl hienonnettua basilikaa tai persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli