Sipuli-pekonipasta

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Nopea pastaruoka on kiireisen arki-illan pelastus. Täyteläinen pekonipasta saa makua valkosipulista, kuivatusta timjamista ja tuoreista yrteistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gtäysjyväpastaa
170 g(1 pkt) pekonia
2 kplsipulia
2 kplpunasipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
1 dlpastan keitinvettä
1 tltimjamia
1/2 kplruukku persiljaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväpastaa
  2. 2

    Pastan kiehuessa paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi välillä kääntäen. Siirrä pekonit leikkuulaudalle ja suikaloi viipaleet.

    MääräAinesosa
    170 g(1 pkt) pekonia
  3. 3

    Pyyhi enin rasva pannulta. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Ota pastakattilasta 1 dl keitinvettä ja lisää se ja timjami pannulle. Anna nesteen kiehahtaa.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 dlpastan keitinvettä
    2 kplpunasipulia
    1 rklrypsiöljyä
    1 tltimjamia
  4. 4

    Valuta pasta. Sekoita pasta, pekonit ja sipuliseos liemineen. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Viimeistele hienonnetulla persiljalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1 tltimjamia
    1/2 kplruukku persiljaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Valkosipulinkynsi, 1 dl pastan keitinvettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
22.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä