Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Pastan kiehuessa paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi välillä kääntäen. Siirrä pekonit leikkuulaudalle ja suikaloi viipaleet.
Pyyhi enin rasva pannulta. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekoitellen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Ota pastakattilasta 1 dl keitinvettä ja lisää se tai ruokakerma ja timjami pannulle. Anna nesteen kiehahtaa.
Valuta pasta. Sekoita pasta, pekonit ja sipuliseos liemineen. Lisää tarvittaessa tilkka ruokakermaa tai pastan keitinvettä. Viimeistele hienonnetulla yrtillä ja mustapippurilla.
Vinkki: Viimeistele pasta juustoraasteella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
498
2086
23,0 g
7,3 g
52,3 g
2,8 g
4,5 g
18,5 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl Valkosipulinkynsi,
1 dl hienonnettua basilikaa tai persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli