Ole trendikäs ja kokkaa jo nyt vuoden 2019 vihanneksesta!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 17.9.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Nämä reseptit saattavat olla ensi vuonna kaikkien huulilla. Poimi siis suosikkisi arkiruokalistalle. Syksy on mainiota aikaa kokata terveellisistä juureksista.

Kotimaiset Kasvikset -yhdistys ja Puutarhaliitto ovat valinneet Vuoden 2019 vihannekseksi juurikkaiden suvun. Tähän kuuluvat punajuuri, kelta-, raita- ja valkojuurikas sekä näiden muunnokset.

Kaikki juurikkaat sopivat hyvin keittoihin, patoihin ja monen mielestä ne ovat parhaimmillaan uunissa yrttien, merisuolan ja öljyn kanssa paahdettuina. Erityisesti rosmariini ja timjami ryydittävät juurikkaiden lievästi makeaa makua.

Kotimaisten juurikkaiden satokausi on syksyisin. Kaupoissa näiden saatavuus vaihtelee kuukauden mukaan, mutta punajuurta on aina saatavilla.

Punajuuri tunnetaan väristään

Makea kaura-punajuuripiirakka

Makea kaura-punajuuripiirakka

arrow-right
Punajuurifalafelit

Punajuurifalafelit

arrow-right

Raitajuuri koristelee ruoan

Raitajuurilohkot ja uunibolognese

Raitajuurilohkot ja uunibolognese

arrow-right
Raitajuuri-leipäjuustosalaatti resepti

Raitajuuri-leipäjuustosalaatti

arrow-right

Keltajuuri ei sotke

Keltajuurilasagne

Keltajuurilasagne

arrow-right
Keltajuuri-pekonicarbonara

Keltajuuri-pekonicarbonara

arrow-right
Keltajuurisosekeitto

Keltajuurisosekeitto

arrow-right