Raitajuurilohkot ja uunibolognese
4 Annosta
Kevyesti maustetut raitajuurilohkot paahtuvat uunissa makoisiksi suupaloiksi. Vierellä hautuu helppo ja herkullinen jauhelihakastike.
Ainekset
8 kpl
Raitajuurta
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
Uunibolognese
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 kpl
(500 g) paseerattua tomaattia
2 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
2 tl
Provencale-yrttimausteseosta
Valmistus
1
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja lohko raitajuuret. Laita lohkot kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin.
8 kpl
Raitajuurta
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Rypsiöljyä
2
- Valmistele bolognese. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaatti, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja mausta balsamietikalla ja yrttimausteella.
- Kaada kastike noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan. Leikkaa vuoan kokoinen pala leivinpaperia, leikkaa ristiviilto leivinpaperin keskelle ja paina paperi kastikkeen pinnalle. Laita vuoka uuniin.
- Kun kastike on ollut uunissa 10 minuuttia, nosta kastikevuoka leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä raitajuuret sen viereen. Kypsennä 20–25 minuuttia, kunnes raitajuuret ovat paahtuneita mutta vielä napakoita ja kastike hautunut yhteensä noin 30 minuuttia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 dl
Vettä
1 kpl
(500 g) paseerattua tomaattia
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
2 tl
Provencale-yrttimausteseosta
Lisää aiheesta
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.8.2018
|Muokattu: 31.8.2020
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
219
918
15,8 g
2,8 g
12,0 g
12,0 g
4,5 g
5,3 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Oreganoa,
0,5 tl Paprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
Valkosipulinkynttä,
2 dl Vettä,
2 tl Provencale-yrttimausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli