Raitajuurilohkot ja uunibolognese

Kevyesti maustetut raitajuurilohkot paahtuvat uunissa makoisiksi suupaloiksi. Vierellä hautuu helppo ja herkullinen jauhelihakastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplraitajuurta
2 rklrypsiöljyä
1 tloreganoa
1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Uunibolognese

1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
1 kpl(400 g) jauhelihaa
1 kpl(500 g) paseerattua tomaattia
2 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
2 rklbalsamiviinietikkaa
2 tlprovencale-yrttimausteseosta

Valmistus

  1. 1
    • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
    • Kuori ja lohko raitajuuret. Laita lohkot kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin.
    MääräAinesosa
    8 kplraitajuurta
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1 tloreganoa
    1/2 tlsuolaa
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2
    • Valmistele bolognese. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaatti, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja mausta balsamietikalla ja yrttimausteella.
    • Kaada kastike noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan.  Leikkaa vuoan kokoinen pala leivinpaperia, leikkaa ristiviilto leivinpaperin keskelle ja paina paperi kastikkeen pinnalle. Laita vuoka uuniin.
    • Kun kastike on ollut uunissa 10 minuuttia, nosta kastikevuoka leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä raitajuuret sen viereen. Kypsennä 20–25 minuuttia, kunnes raitajuuret ovat paahtuneita mutta vielä napakoita ja kastike hautunut yhteensä noin 30 minuuttia
    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kpl(400 g) jauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 kpllihaliemikuutio
    2 dlvettä
    1 kpl(500 g) paseerattua tomaattia
    2 rklbalsamiviinietikkaa
    2 tlprovencale-yrttimausteseosta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Oreganoa, 0,5 tl Paprikajauhetta, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, Valkosipulinkynttä, 2 dl Vettä, 2 tl Provencale-yrttimausteseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä