Raitajuurilohkot ja uunibolognese

Nappaa talteen!
Kevyesti maustetut raitajuurilohkot paahtuvat uunissa makoisiksi suupaloiksi. Vierellä hautuu helppo ja herkullinen jauhelihakastike.
| 8 kpl | raitajuurta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| Uunibolognese | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (400 g) jauhelihaa |
| 1 kpl | (500 g) paseerattua tomaattia |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | provencale-yrttimausteseosta |
- 1.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja lohko raitajuuret. Laita lohkot kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin.
- 2.
- Valmistele bolognese. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaatti, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja mausta balsamietikalla ja yrttimausteella.
- Kaada kastike noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan. Leikkaa vuoan kokoinen pala leivinpaperia, leikkaa ristiviilto leivinpaperin keskelle ja paina paperi kastikkeen pinnalle. Laita vuoka uuniin.
- Kun kastike on ollut uunissa 10 minuuttia, nosta kastikevuoka leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä raitajuuret sen viereen. Kypsennä 20–25 minuuttia, kunnes raitajuuret ovat paahtuneita mutta vielä napakoita ja kastike hautunut yhteensä noin 30 minuuttia
Raitajuurilohkot ja uunibolognese
Kevyesti maustetut raitajuurilohkot paahtuvat uunissa makoisiksi suupaloiksi. Vierellä hautuu helppo ja herkullinen jauhelihakastike.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | raitajuurta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
Uunibolognese | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (400 g) jauhelihaa |
| 1 kpl | (500 g) paseerattua tomaattia |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | provencale-yrttimausteseosta |
Valmistus
- 1
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja lohko raitajuuret. Laita lohkot kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin.
Määrä Ainesosa 8 kpl raitajuurta 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria 1/2 tl paprikajauhetta 1 tl oreganoa 1/2 tl suolaa 2 rkl rypsiöljyä - 2
- Valmistele bolognese. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaatti, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja mausta balsamietikalla ja yrttimausteella.
- Kaada kastike noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan. Leikkaa vuoan kokoinen pala leivinpaperia, leikkaa ristiviilto leivinpaperin keskelle ja paina paperi kastikkeen pinnalle. Laita vuoka uuniin.
- Kun kastike on ollut uunissa 10 minuuttia, nosta kastikevuoka leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä raitajuuret sen viereen. Kypsennä 20–25 minuuttia, kunnes raitajuuret ovat paahtuneita mutta vielä napakoita ja kastike hautunut yhteensä noin 30 minuuttia
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl (400 g) jauhelihaa 1 rkl rypsiöljyä 1 kpl lihaliemikuutio 2 dl vettä 1 kpl (500 g) paseerattua tomaattia 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 tl provencale-yrttimausteseosta
Ravintosisältö
222
Energiaa kcal
930
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
222
Energiaa kcal
930
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Oreganoa, 0,5 tl Paprikajauhetta, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, Valkosipulinkynttä, 2 dl Vettä, 2 tl Provencale-yrttimausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























