Raitajuurilohkot ja uunibolognese
Ainekset
Uunibolognese
Valmistus
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja lohko raitajuuret. Laita lohkot kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin.
- Valmistele bolognese. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaatti, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja mausta balsamietikalla ja yrttimausteella.
- Kaada kastike noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan. Leikkaa vuoan kokoinen pala leivinpaperia, leikkaa ristiviilto leivinpaperin keskelle ja paina paperi kastikkeen pinnalle. Laita vuoka uuniin.
- Kun kastike on ollut uunissa 10 minuuttia, nosta kastikevuoka leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä raitajuuret sen viereen. Kypsennä 20–25 minuuttia, kunnes raitajuuret ovat paahtuneita mutta vielä napakoita ja kastike hautunut yhteensä noin 30 minuuttia
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
219
918
15,8 g
2,8 g
12,0 g
12,0 g
4,5 g
5,3 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Oreganoa,
0,5 tl Paprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
Valkosipulinkynttä,
2 dl Vettä,
2 tl Provencale-yrttimausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli