Raitajuurilohkot ja uunibolognese - Yhteishyvä

Raitajuurilohkot ja uunibolognese

Raitajuurilohkot ja uunibolognese
Annokset
4
Kevyesti maustetut raitajuurilohkot paahtuvat uunissa makoisiksi suupaloiksi. Vierellä hautuu helppo ja herkullinen jauhelihakastike.
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Raitajuurta
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

UUNIBOLOGNESE

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 kpl
(500 g) paseerattua tomaattia
2 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
2 tl
Provencale-yrttimausteseosta

Näin teet

1
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori ja lohko raitajuuret. Laita lohkot kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin.
8 kpl
Raitajuurta
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Rypsiöljyä
2
  • Valmistele bolognese. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaatti, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja mausta balsamietikalla ja yrttimausteella.
  • Kaada kastike noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan.  Leikkaa vuoan kokoinen pala leivinpaperia, leikkaa ristiviilto leivinpaperin keskelle ja paina paperi kastikkeen pinnalle. Laita vuoka uuniin.
  • Kun kastike on ollut uunissa 10 minuuttia, nosta kastikevuoka leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä raitajuuret sen viereen. Kypsennä 20–25 minuuttia, kunnes raitajuuret ovat paahtuneita mutta vielä napakoita ja kastike hautunut yhteensä noin 30 minuuttia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 dl
Vettä
1 kpl
(500 g) paseerattua tomaattia
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
2 tl
Provencale-yrttimausteseosta
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.8.2018
Muokattu: 27.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g48 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj918 3671
Energiaa kcal219 876

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Oreganoa

  • 0,5 tl Paprikajauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 dl Vettä

  • 2 tl Provencale-yrttimausteseosta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g48 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj918 3671
Energiaa kcal219 876

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Oreganoa

  • 0,5 tl Paprikajauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 dl Vettä

  • 2 tl Provencale-yrttimausteseosta

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.