Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siskonmakkara on oiva arkiruoan aines – mutta mitä muuta siitä voi valmistaa kuin makkarakeiton?

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 12.2.2024
|
Muokattu: 12.2.2024
Lämmin siskonmakkarakeitto on monelle tuttu ruoka, mutta mihin muuhun ruokaan siskonmakkaraa voi käyttää? Katso reseptit nopeisiin makkarapannuihin, eri tavoin maustettuihin keittoihin ja helppoihin kastikkeisiin.

Siskonmakkara on tunnettu erityisesti siskonmakkarakeiton aineksena, mutta se sopii muuhunkin nopeaan arkikokkailuun, esimerkiksi erilaisiin kastikkeisiin ja pannuihin.

Siskonmakkara on yleensä sianlihasta valmistettu raakamakkara, joka täytyy kypsentää ennen syömistä. Rakenteeltaan se on pehmeä ja maultaan mieto. Sen kanssa kannattaa käyttää runsaasti yrttejä tuomaan makua mutta varovaisesti suolaa, sillä makkara on valmiiksi suolainen.

Siskonmakkaran käsittely käy helposti. Purista makkarat kuorestaan pieniksi palloiksi kattilaan tai pannulle. Makkarapalat kypsyvät keittämällä vedessä tai paistamalla pannulla noin 5–10 minuuttia. Voit säädellä makkarapalluroiden kokoa: purista ihan pieniä tai vähän reippaamman kokoisia nokareita.

Helpot pannut siskonmakkaroista ja kasviksista

Pistä yhteen nopeasti kypsyvät perunagnocchit ja siskonmakkarat, ja helppo pannuruoka on vartissa valmis. Hieman rapsakka parsakaali tuo ruokaan raikkaan lisän.

Siskonmakkara kannattaa yhdistää myös kaalin kanssa. Kun pilkot makkarapannuun runsaasti puna- tai keräkaalia, omenaa, porkkanaa ja sipulia, riittoisasta ruoasta riittää syötävää koko porukalle.

Siskonmakkarakastikkeet perunan kanssa

Ruoaksi nakki- tai makkarakastiketta? Tee kastike tällä kertaa siskonmakkaroista ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Vaihtelua ja lisää makua kastikepohjaan saa tomaattimurskalla.

Siskonmakkarakeitto perinteisesti tai twistillä

Klassikko-siskonmakkarakeitossa on makkaran lisäksi perunaa ja muita juureksia kirkkaassa liemessä. Vaihtele keittokasviksia ja lisää mukaan esimerkiksi kaalia.

Jos kaipaat ruokaan enemmän makua, tee keittoon tomaattinen liemi tai tee siitä texmex-versio.

Lisää kattilaan paljon kasvia ja tee kerralla runsaasti keittoa, sillä se maistuu erinomaiselta uudelleen lämmitettynäkin.

Katso lisää ideoita arkiruokiin