Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Satokausi

Tunnetko jo Osteen-mangon? Tästä herkullisen makeasta hedelmästä pääsee nauttimaan juuri nyt

Euroopassa viljellyn mangon satokausi alkaa. Osteen-lajikkeen mangojen kullankeltainen hedelmäliha on erityisen makeaa ja aromikasta.

Mangoja kokonaisena ja paloiteltuna
Mangoja kokonaisena ja paloiteltuna
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
5.9.2024 | Päivitetty 5.9.2024

Mango Osteen lukee kaupan hedelmäosaston kyltissä pulleiden, värikkäiden hedelmien vieressä. Silloin ostoskoriin kannattaa napata tämä makealta tuoksuva herkkuhedelmä. Osteen-lajikkeen sanotaan nimittäin olevan maultaan mangojen parhaimmistoa.

Osteen-mangot tulevat meille Espanjasta. Lyhyemmän kuljetusmatkansa vuoksi espanjalaiset mangot voidaan poimia puista kypsempinä kuin kauempaa tuotavat mangot. Sen vuoksi ne ovat erityisen makeita ja mehukkaita. Eurooppalaisten Osteen-mangojen satokausi sijoittuu syksyyn ja on melko lyhyt.

Mangolajeja on olemassa jopa satoja, ja ne eroavat toisistaan koon, muodon, värin, kypsymisajankohdan ja hedelmämallon rakenteen perusteella. Osteen-mangojen keltainen hedelmämalto on pehmeää, ja sitä on mukava syödä, sillä hedelmälihassa ei ole niin paljon säikeitä kuin joissakin mangotovereissaan.

Kypsän mangon tunnistaa hieman pehmenneestä hedelmälihasta ja makeasta tuoksusta. Jos mango ei tunnu kypsältä, se kannattaa suosiolla jättää muutamaksi päiväksi hedelmäkoriin kypsymään. Mangon voi pilkkoa ja syödä sellaisenaan tai käyttää ruoanlaitossa monin tavoin. Se sopii esimerkiksi pääruoan lisukkeeksi, salaatteihin ja salsoihin, smoothieihin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Löydät mangon ja muut kauden kasvikset ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.

Kokeile mangoa näissä resepteissä

Lue myös