Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.
Kumoa kuuma kääretorttulevy puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
Jätä muutama suklaamuna kokonaiseksi koristelua varten. Rouhi loput suklaamunat, keksit ja pähkinät.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermaan. Ota 2 dl kermarahkaa erilleen koristelua varten. Levitä loput tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Ripottele pinnalle 2/3 rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle.
Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle ja poista leivinpaperi. Levitä loppu kermarahka kääretortun pinnalle. Ripottele loput rouhituista suklaamunista, kekseistä ja pähkinöistä kääretortun päälle. Koristele suklaamunilla ja valuta kinuskikastike raidoiksi. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
303
1269
19,3 g
8,7 g
24,8 g
18,0 g
1,7 g
7,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl (½ prk) kinuskikastiketta ,
1 dl (½ prk) kinuskikastiketta .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli