Viikon ruokalista: nyt syödään suomalaisia ruokia – onko mukana sinunkin lempiruokasi?

Tässä sinulle reseptit viikon jokaiselle päivälle. Listalla on paljon kotimaisia raaka-aineita ja suosikkiruokia. Torstaina 4. syyskuuta on suomalaisen ruoan päivä – vietetään siis yhdessä suomalaisen ruoan viikkoa!

Viikko 36

Teksti: Yhteishyvä
31.8.2025 | Päivitetty 31.8.2025

Maanantai

Aloita viikko kaappaamalla kotimainen kukkakaali kainaloon! Se muuntuu nopeasti samettiseksi sosekeitoksi, jonka kruunaa tillin ja persiljan makuinen yrttiöljy.

Tiistai

Isompikin määrä lämpimiä voileipiä valmistuu helposti pellillä. Ota pohjaksi kotimaisia ruisleipiä ja peittele ne pestolla ja kanasiivuilla. Päälle tuleva juustokuorrute gratinoituu kauniisti uunissa.

Keskiviikko

Pinaattiletut valmistuvat yllättävällä tavalla ja vain muutamasta raaka-aineesta, kun teet lettutaikinan Kotimaista-merkin pakastepinaattikeitosta. Lettupinojen kylkeen sopivat raikkaat, suomalaiset puolukat.

Torstai

Mitä olisi suomalaisen ruoan viikko ilman lohikeittoa! Peruna, porkkana ja lohi ovat keiton klassinen kolmikko, ja maitopohjainen liemi tekee keitosta kevyen mutta täyteläisen.

Perjantai

Viikonlopun kynnyksellä maistuvat tacot – mutta nyt hauskaan Suomi-tyyliin! Näihin tacoihin tarvitset Fallero-härkäpapufalafeleja, porkkanalastuja ja hernetahnaa. Käytä tortillalettuina ohrarieskoja.

Lauantai

Kotimaisia punajuuria saa nyt kauppojen sesonkipöydistä edullisesti. Jo muutamasta punajuuresta saat herkulliset juurespihvit koko perheelle.

Sunnuntai

Kotiruokaklassikko saa uuden muodon, kun teet makaronilaatikon kananjauhelihasta ja mehevöität sen viikonlopun kunniaksi juustolla.

Katso lisää reseptejä herkullisiin ruokiin