Viikon ruokalista: nyt syödään suomalaisia ruokia – onko mukana sinunkin lempiruokasi?
Tässä sinulle reseptit viikon jokaiselle päivälle. Listalla on paljon kotimaisia raaka-aineita ja suosikkiruokia. Torstaina 4. syyskuuta on suomalaisen ruoan päivä – vietetään siis yhdessä suomalaisen ruoan viikkoa!
Maanantai
Aloita viikko kaappaamalla kotimainen kukkakaali kainaloon! Se muuntuu nopeasti samettiseksi sosekeitoksi, jonka kruunaa tillin ja persiljan makuinen yrttiöljy.
Tiistai
Isompikin määrä lämpimiä voileipiä valmistuu helposti pellillä. Ota pohjaksi kotimaisia ruisleipiä ja peittele ne pestolla ja kanasiivuilla. Päälle tuleva juustokuorrute gratinoituu kauniisti uunissa.
Arkiruoka
Keskiviikko
Pinaattiletut valmistuvat yllättävällä tavalla ja vain muutamasta raaka-aineesta, kun teet lettutaikinan Kotimaista-merkin pakastepinaattikeitosta. Lettupinojen kylkeen sopivat raikkaat, suomalaiset puolukat.
Kotimaista
Torstai
Mitä olisi suomalaisen ruoan viikko ilman lohikeittoa! Peruna, porkkana ja lohi ovat keiton klassinen kolmikko, ja maitopohjainen liemi tekee keitosta kevyen mutta täyteläisen.
Arkiruoka
Perjantai
Viikonlopun kynnyksellä maistuvat tacot – mutta nyt hauskaan Suomi-tyyliin! Näihin tacoihin tarvitset Fallero-härkäpapufalafeleja, porkkanalastuja ja hernetahnaa. Käytä tortillalettuina ohrarieskoja.
Viikonloppu
Lauantai
Kotimaisia punajuuria saa nyt kauppojen sesonkipöydistä edullisesti. Jo muutamasta punajuuresta saat herkulliset juurespihvit koko perheelle.
Arkiruoka
Sunnuntai
Kotiruokaklassikko saa uuden muodon, kun teet makaronilaatikon kananjauhelihasta ja mehevöität sen viikonlopun kunniaksi juustolla.
Arkiruoka




































