Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää sitruunankuori, maito, öljy ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puolilleen. Paista donitseja uunissa noin 15 minuuttia.
Kääntele lämpimät donitsit sokerissa tai koristele jäähtyneenä haluamallasi kuorrutteella.
Vinkki: Valmista donitseille tomusokerikuorrute sekoittamalla 4 dl tomusokeria ja 2−3 rkl vettä tai sitruunanmehua tahnaksi. Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutukseen. Viimeistele halutessasi nonparelleilla tai koristerakeilla. Kuorrutteena voi käyttää myös sulatettua suklaata tai tehdä tomusokerikuorrutteen päälle suklaaraitoja.
Vinkki: Perinteisten donitsien ohjeen ja lisää kuorrutusvinkkejä (sitruunainen salmiakkitoffeekuorrutus, suolakinuskikuorrutus ja kahden suklaan kuorrutus) löydät täältä!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
136
570
4,6 g
0,4 g
20,5 g
8,3 g
0,6 g
2,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl sitruunankuorta raastettuna,
rypsiöljyä pellin voiteluun,
hienoa sokeria koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli