Jäikö jouluherkkuja tähteeksi? Näillä vinkeillä teet rippeistä uusia ruokia
Jouluksi tulee helposti hankittua ja valmistettua liikaa ruokaa. Näillä resepti-ideoilla torjut hävikin ja saat uutta tarjottavaa pöytään.


Porkkanalaatikosta voi tehdä arancineja airfryerissä
Tätä et ole ehkä vielä kokeillut: italialaiset arancini-pyörykät syntyvät porkkanalaatikosta! Perinteisesti arancineihin käytetään tähteeksi jäänyttä risottoa, mutta suomalainen jouluherkku porkkanalaatikkokin taipuu näiden hävikkipullien raaka-aineeksi mahtavasti.
Juustojen ja hedelmien loput sopivat piirakkaan
Täyteläinen brie, raikas omena ja makea viikunahillo ovat vastustamaton yhdistelmä. Jos joulun herkkutarjottimelta jäi yli juustoa ja pakastimessa on vielä lehtitaikinaa, kokeile ihanaa brie-omenapiirakkaa. Brie on piirakassa herkullista, mutta voit korvata sen myös sinihomejuustolla. Omenan tilalle sopii myös päärynä. Suolaisen makea piirakka on täydellinen tarjottava vaikkapa uudenvuodenjuhliin!
Kokeile rieskoja riisipuurosta
Perunamuusista valmistetut rieskat ovat monille tuttuja, mutta myös riisipuuron jämistä syntyy maukkaat riisipuurorieskat.
Käytä tähdekala lämpimiin voileipiin
Kypsät kirjolohisuikaleet antavat ruokaisuutta lämpimille juustovoileiville. Oheisessa reseptissä käytetään Kotimaista-nyhtökirjolohta, mutta voit mainiosti tehdä leivät joulukalojen lopuista. Vartissa valmistuvat helpot leivät maistuvat sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa lounaaksi tai iltapalaksi.
Jälkkäri neljästä aineksesta
Löytyykö kaapeista suklaata, pipareita, kermaa ja maitorahkaa? Näillä neljällä ainekselle loihdit välipäiviksi helpon jälkiruoan: piparkakuilla maustetun suklaarahkan.
Lue lisää
Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.