Tätä et ole ehkä vielä kokeillut: italialaiset arancini-pyörykät syntyvät porkkanalaatikosta! Perinteisesti arancineihin käytetään tähteeksi jäänyttä risottoa, mutta suomalainen jouluherkku porkkanalaatikkokin taipuu näiden hävikkipullien raaka-aineeksi mahtavasti.
Täyteläinen brie, raikas omena ja makea viikunahillo ovat vastustamaton yhdistelmä. Jos joulun herkkutarjottimelta jäi yli juustoa ja pakastimessa on vielä lehtitaikinaa, kokeile ihanaa brie-omenapiirakkaa. Brie on piirakassa herkullista, mutta voit korvata sen myös sinihomejuustolla. Omenan tilalle sopii myös päärynä. Suolaisen makea piirakka on täydellinen tarjottava vaikkapa uudenvuodenjuhliin!
Perunamuusista valmistetut rieskat ovat monille tuttuja, mutta myös riisipuuron jämistä syntyy maukkaat riisipuurorieskat.
Kypsät kirjolohisuikaleet antavat ruokaisuutta lämpimille juustovoileiville. Oheisessa reseptissä käytetään Kotimaista-nyhtökirjolohta, mutta voit mainiosti tehdä leivät joulukalojen lopuista. Vartissa valmistuvat helpot leivät maistuvat sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa lounaaksi tai iltapalaksi.
Löytyykö kaapeista suklaata, pipareita, kermaa ja maitorahkaa? Näillä neljällä ainekselle loihdit välipäiviksi helpon jälkiruoan: piparkakuilla maustetun suklaarahkan.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.