Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leivo lasten kanssa – katso koko perheen leivontaohjeet

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 24.1.2018
|
Muokattu: 29.2.2024
Yhdessä leipominen on mukavaa ajanvietettä, josta pienetkin leipurit nauttivat. Pyöritelkää sämpylät tai pullat, paistakaa pannari tai keksit. Tässä kivoja reseptejä perheen yhteisiin leivontahetkiin.

Herkulliset pullareseptit yhdessä leipomiseen

Leivo lasten kanssa perinteinen tai gluteeniton pullataikina ja pyörittelkää se pikkupulliksi, korvapuusteiksi tai kristallipulliksi. Kannattaa kokeilla myös vegaanisia solmupullia!

Maukkaat kakut ja makeat piirakat

Perinteiset leivonnaiset sopivat hyvin lasten kanssa leivottavaksi, ja ne maistuvat varmasti koko perheelle. Helpot, sekoittamalla valmistuvat mokkapalat on ainakin taattu hitti, jonka koristelussa lapset voivat päästää luovuuden valloilleen.

Keksit ovat lasten suosikkeja

Perinteiset kaurakeksit ja suklaakeksit ovat lasten lemppareita. Helpot keksit valmistuvat ilman vatkainta, joten ne sopivat hyvin lasten leivottavaksi.

Muffinit valmistuvat nopeasti

Jos makeannälkä yllättää, kannattaa leipoa muffineja jotka ovat valmiita jopa vartissa! Mausta perinteiset muffinit raikkaalla sitruunalla tai kokeile helppoja neljän aineksen muffineja, joissa maistuvat marjat.

Suolaista ja makeaa pannaria

Pannukakku on helppo ja herkullinen leivonnainen, jota voi tehdä niin suolaisena kuin makeana versiona. Kokeile pizzalta maistuvaa suolaista pannaria tai rikasta perinteinen pannukakku rahkalla.

Nopeat sämpylät ja teeleivät maistuva väli- ja iltapalaksi

Tuore leipä on vastustamattoman hyvää. Lasten kanssa leipoessa leivinjauheella kohotettavat sämpylät ja leivät ovat käteviä, sillä niitä ei tarvitse vaivata ja kohottaa hiivaleivonnaisten tapaan. Näin innokkaat leipurit pääsevät heti leipomaan ja valmista tulee nopeasti.

Lisää herkullisia ideoita leivontaan