Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savuisa Smokehouse-valmisruoka valloitti tuomariston erityisesti maullaan. Ylöjärveläinen Tero Sivula voitti Suomalainen Menestysresepti 2023 -kilpailun.

Tero Sivula Ylöjärveltä voitti Suomalainen Menestysresepti -kisan Smokehouse-tuotteillaan

Teksti:
Juho Kahilainen ja Maarit Rasi
Kuvat:
Sami Heiskanen, SOK
Julkaistu: 1.2.2023
|
Muokattu: 13.7.2023
Kaikkien finalistien tuotteet ovat nyt saatavilla S-ryhmän ruokakaupoissa ympäri Suomen.

(MAINOS)

Kilpailun voittajaksi nousi huiman loppukirin ottanut Tero Sivula Ylöjärveltä. Lopulta hän keräsi kisan aikana 155 pistettä.

Kilpailun finaalissa kisaajat toivat kauppavalmiit tuotteet tuomariston maistettavaksi. Teron Smokehouse-tuoteperhe toi pöydälle kolme erilaista makua: Chopped Pork & Mac'n'Cheese, Spicy Chicken & Red Rice ja Smoked Cheese & Roots Pan.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Nanne Jalma Kokkolasta Happy Soup -purkkikeitoillaan, joista toinen keitto on syntynyt linsseistä ja toinen härkäpavuista. Nanne nappasi tuotteillaan kisassa 152 pistettä.

Kaikki finalistit olivat median tavattavissa lehdistötilaisuudessa 1.2.2023. Sekä Tero että Nanne olivat helpottuneen oloisia.

”Hyvä merkki, että tulee itselle kylmät väreet omaa ruokaa syödessä”, Tero pohdiskeli.

Nanne oli niin ikään lopputulokseen tyytyväinen, vaikka koko kisan voitto olikin lähellä.

”Tämä meni ihan just niin kuin pitikin”, hän tiivisti.

Finalistit lähtivät Menestysresepti-kisaan kovin erilaisista alkuasetelmista.

”Osalla on vain aihio. Ajatus paperilla, jota lähdetään sitten tekemään”, kisan tuomaristoon kuulunut S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho summasi.

”Mutta jos miettii falleroita, rostiksia tai boltseja, niin olemme luoneet jotain, mitä asiakkaat odottavat."

Yksi lähes pelkällä idealla kisaan lähteneistä finalisteista on Minna-Maria ”Mimi” Valtanen. Hänellä onkin viimeisen vuoden aikana ollut haasteita Sushike-tuotteensa kanssa, mutta niin vain ruokainnovaatio löytyy nyt kaupan hyllyltä.

”On noin sata asiaa, jotka tekisin toisella tavalla”, hän pohtii.

Jos Mimi voisi matkustaa aikakoneella ja antaa neuvon kisaan hakeneelle itselleen, hän laittaisi hieman jarruja.

”Sanoisin, että hae vasta vuoden päästä, koska aikataulu on todella kova.”

”Aito mättö”

Ennen viimeistä maistatusta finalistit pitivät tuotteistaan lyhyen myyntipuheen tuomareille. Pitkä tie ja ansaittu ylpeys oman työn tuloksesta olivat läsnä jokaisen finalistin ajatuksissa.

”Me Mattilassa olemme kuumempia kuin meidän sauna, ja valmiita tuomaan nämä uudet Smokehouse-ruoat kuluttajien jokapäiväiseen käyttöön. Ja olemme valmiita sytyttämään uuden tähden valmisruokataivaalle”, Tero vetosi tuomaristoon.

Puheet osoittautuvat paikkansa pitäviksi, kun tuotteet tuotiin tuomareiden maisteltavaksi.

”Jokainen on ihan aito mättö. Muodostavat perheen eivätkä ole irrallisia toisistaan”, kilpailun tuomaristoon kuuluva Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila pohtii kolmen Smokehouse-valmisruoan olemusta.

”Kun mietitään aitoa savusaunaa, niin aika harva pääsee näihin makuelämyksiin kotikeittiössään. Tero tuottaa meille Smokehouse-tuotteilla makuja, joita meillä ei muuten olisi”, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho sanoo.

Finalistien tuotteet ovat nyt saatavilla S-kaupat.fi:stä sekä S-ryhmän ruokakaupoista ympäri Suomen. Mikä tuotteista on sinun suosikkisi? Se selviää maistamalla!

Ota reseptit talteen!

Lue finalistien haastattelut: