Eliisa ja Mika Malinin maatilalla Vihdissä etsitään ratkaisuja siihen, miten maatalous voi olla avuksi ilmastonmuutoksen hillinnässä. Yhteishyvä seurasi perheen elämää puolen vuoden ajan.
Tila on yksi suomalaisen Carbon Action -hankkeen pilottitiloista. Koska S-ryhmä on mukana rahoittamassa maanäytteiden ottoa ja tutkimusta, myös asiakasomistajat ovat näin mukana mahdollistamassa ilmaston kannalta merkittävää tutkimusta.
Uudistavan viljelyn menetelmiä testattiin Vierelän tilalla läpi kuuman kesän, joka ei ollut viljelijöille helppo. Viljelijäpariskunta todella tuntee ilmastonmuutoksen arjessaan.
Lokakuun Yhteishyvässä haastattelussa myös kirjailija Antti Rönkä, joka kertoo käyvänsä joka päivä kaupassa välttääkseen turhan hävikin. Woltin perustaja Miki Kuusi puolestaan kertoo omat ruokateesinsä. Roosa nauhan tänä vuonna suunnitellut Eva Wahlström puhuu rajojen asettamisen tärkeydestä.
Tuotteen takana -juttusarjassa vierailemme lemmikkiruokatehtaalla. Dagsmark Petfood aikoo rakentaa ekologisen ja kesätävän kehityksen mukaisen lemmikkiruokatehtaan.
Syyslomien lähestyessä esittelemme Helsingissä sijaitsevan hotelli Presidentin. Klassikkohotelli on suuri ja mahtava, mutta tunnelmallinen yöpaikka. Hotellin historiasta riittää uskomattomia tarinoita.
Maistuisiko lokakuisena iltana kurpitsastroganoff, vegaaninen makkarakeitto tai karamellisoidut päärynät? Sesonki-lehti on täynnä syksyyn sopivia reseptejä.
Yhteishyvä 5/2021 jaetaan asiakasomistajille 27.9.–1.10.2021.