Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siva Parlar on kauden aikana saanut tuomaristolta usein varsin kriittistä palautetta. Joko nyt olisi napakymppi?

Pakkaseen vai paistopisteeseen? Siva etsii vielä oikeaa paikkaa Köftikselleen

Teksti:
Juho Kahilainen
Kuvat:
Sari Soininen
Julkaistu: 29.12.2023
|
Muokattu: 19.1.2024
Menestysresepti-finalistien tuotteiden matka kohti kaupan hyllyjä alkaa lähestyä loppusuoraa. Huomiota on tällä kertaa kiinnitettävä pakkaukseen.

”Pakkaus on yksi tärkeimpiä medioista, joita teillä on käytössä siinä viimeisessä kohtaamisessa ennen ostopäätöstä. Kun otetaan vielä huomioon käytettävyys, kierrätettävyys ja miten tuote säilyy pakkauksessa, niin siinä alkaa ollakin jo monta kulmaa”, Jyrki Sukula ohjeistaa kilpailijoita tehtävää varten.

Siva Parlar on kolmen ensimmäisen tehtävän jälkeen Köftiksellään finalisteista viimeisellä sijalla. Pohdintaa on tehtävä siitä, mikä olisi ylipäätään Köftiksen oikea paikka: paistopiste vai pakasteet? Hän päättää tutkia asiaa siellä, missä ostopäätös tehdään: kaupassa.

”Paistopiste on hankala, koska kauppa on tarkkaan valikoinut, mitkä ovat nopeaa syötävää, esteettisesti kivan näköisiä ja mikä on säilyvyys myymälän sisälämpötilassa”, hän pohtii.

Prisman pakastekaapeilla Siva tekee havainnon, että valikoimassa ei ole juurikaan Köftiksen kaltaisia piirakoita.

Kun Siva viimein astelee tuomariston eteen uuden pakkauksensa kanssa, tuomaristo istuu aluksi hiljaa.

”Saako alkaa jo kehumaan?” Jukka Kurttila aloittaa.

”Tässä kaikki loksahtaa paikalleen. Sä oot piirrättänyt tähän äidin kuvan ja kerrot, että siinä on sun äiti. Tarina on todella kiva. Olen liekeissä tästä paketista.”

Myös muut tuomarit nyökyttelevät tyytyväisinä.

Millaisia pakkauksia kaupoissa saatetaan pian nähdä? Se selviää Suomalainen Menestysresepti 2024 -sarjan seitsemännessä jaksossa MTV:llä 2.1.2024 kello 20.

Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailua voit seurata televisiosta MTV-kanavalta tiistaisin kello 20. Jaksot löytyvät myös Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita mm. S-marketin ja Prisman valikoimaan. Voittaja on selvillä tiistaina 23.1.2024.

Tänä vuonna Yhteishyvä tekee 12.12.2024 alkaen jokaisen kuuden finalistin kanssa Menestysresepti Backstage -jaksot, jotka julkaistaan yksi kerrallaan osoitteessa www.yhteishyva.fi/menestysresepti heti tv-ohjelman jälkeen.

Tapahtumat tällä kaudella: