”Olen aamuvirkku. Herään ilman herätyskelloa hyvinkin aikaisin, viimeistään kuudelta.
Aamuni alkaa kahvilla. En käynnisty, jos en saa espressopannullistani. Ostan Ympyrätalon S-marketista laadukasta kahvia, joka noudattaa reilun kaupan sertifikaatin vaatimuksia erityisen tarkkaan. Kahvi paahdetaan Bretagnessa, ja yrityksen palveluksessa työskentelee yli 70 kehitysvammaista työntekijää. Koko tuotantoketju pystytään jäljittämään tarkasti aina kahvipapujen viljelijään asti. Toki kahvi on kalliimpaa kuin monet muut, mutta olen antanut itselleni luvan satsata siihen, koska asun yksin ja kulutukseni on maltillista – aamukahvin jälkeen en juo kahvia enää kotona.
Juon kahvini pohjanmaalaisella, luomukaurasta valmistetulla kauramaidolla, jonka tuotannossa on hyödynnetty tuulivoimaa.
Asun Kalliossa, ja kulutuksessani näkyy voimakkaasti helsinkiläinen ekologinen hifistely. Ennen Kalliota asuin 17 vuoden ajan ekoalueella Helsingin Viikissä, joten asenne on jo vanhempaa perua. Olen tullut ympäristöasioista tietoisemmaksi eritoten 22-vuotiaan tyttäreni ansiosta. Hän opiskelee ja asuu omillaan.”