Yhteishyvän reseptien taustalla ovat tarkat laatuvaatimukset: testaus, terveellisyys, hävikin vähentäminen... - Yhteishyvä

Yhteishyvän reseptien taustalla ovat tarkat laatuvaatimukset: testaus, terveellisyys, hävikin vähentäminen...

Ruokatoimittaja Kati Pohja valmisti lämpimät voileivät ruokakuvauksiin

Ruokatoimittaja Kati Pohja valmisti lämpimät voileivät ruokakuvauksiin.

Helppoa, kotimaista, terveellistä, taloudellista, sesongin mukaista. Yhteishyvän ruokasisältöjen sisältöpäällikkö Sanna Autio kertoo, mitkä lupaukset pätevät Yhteishyvän resepteihin.

Jaa Somessa
Teksti
Iina Kansonen
Kuvat
Piia Arnould

Suomalaiseen kotiin sopivia – onnistut varmasti

"Yhteishyvän resepteillä ruoanlaitto onnistuu aina, sillä jokainen resepti on ruokatoimittajan suunnittelema ja testaama. Verkkosivuiltamme löytyy runsaasti myös ruoanlaitto- ja vinkkivideoita", ruokasisältöjen sisältöpäällikkö Sanna Autio kertoo.

Ruokaohjeita tehdään niin sinkkutalouksille kuin lapsiperheillekin. On leivontaa, helppoja ja nopeita arkiruokareseptejä sekä reseptejä viikonloppuun ja juhlaan. Esimerkiksi arkeen sopivat reseptit löytyvät kootusti Arkiruoka-teemasivultamme. Katso tästä >>.

Ruokatrendeistä ja ilmiöresepteistä kiinnostuneita Autio kehottaa seuraamaan Yhteishyvän somekanavia.

Yhteishyvän reseptit on suunniteltu suomalainen maku edellä. Resepteissä suositaan kotimaisia tuotteita. Suolaa ja sokeria käytetään suomalaisten ravitsemussuositusten mukaisesti.

Fiksuja ja taloudellisia – ei hävikkiä

Reseptit suunnitellaan aina kuluttajalähtöisesti. Ainesosaluettelot pyritään pitämään lyhyinä, eikä niihin lisätä mitään ylimääräistä. Turhat työvaiheet on karsittu ja tiskin määrä minimoitu.

Resepteissä ei käytetä tuotemerkkejä: asiakas saa itse valita, minkä merkkisen tuotteen valitsee. Jo suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon, mitä suomalaiset kuluttavat.

"Esimerkiksi kanasuikaleita ja jauhelihaa ostetaan paljon, joten niistä myös tehdään paljon reseptejä", Autio kertoo.

Lisäksi hävikkiä pyritään välttämään. Suomessa hävikkiä syntyy eniten kotitalouksissa.

"Hävikin vähentäminen on merkittävä teko sekä kukkaron että ilmaston kannalta. Pyrimme käyttämään pakkaukset kokonaan. Hävikkiresepteissämme vinkataan, mihin esimerkiksi kuivuneet leivänkannikat voi käyttää."

Herkulliset hävikkireseptit ja vinkit löydät kattavasta teemastamme >>

Terveellisiä ja monipuolisia – eri ruokavaliot huomioitu

"Resepteissämme huomioidaan aina terveellisyys. Etenkin lasten terveellinen ruokailu on meille tärkeää", Autio sanoo.

Yhteishyvän resepteissä käytetään runsaasti satokausikasviksia. Ne ovat sesongin kasviksia, jotka ovat myyntihetkellään parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Satokausikasvisreseptejä löytyy runsaasti kaikille vegaaneista sekasyöjiin. Poimi täältä kauden herkulliset reseptit! >>

Suolan, sokerin ja rasvan määrä pidetään resepteissä kohtuullisena. Voi kuuluu Yhteishyvän resepteissä juhlaan – arkiruokaresepteissä suositaan öljyjä. Lisäksi annosten kokonaisenergiamäärä huomioidaan.

Lähes kaikkien reseptien ravintoainesisällöt löytyvät Yhteishyvän verkkosivuilta.

Resepteissä on otettu huomioon myös erityisruokavaliot. Esimerkiksi gluteenittomia ja vegaanisia sekä kalareseptejä ja kasvisruokavinkkejä löytyy runsaasti. Yhteishyvän reseptien avulla terveellisen ja monipuolisen ruokavalion noudattaminen on vaivatonta.

Tutustu erityisruokavalioiden resepteihin:

  • Vegaaniset >>
  • Kasvisruoka >>
  • Kalaruoka >>

Reseptien ainekset löytyvät Prismoista ja S-marketeista

Yhteishyvän reseptit suunnitellaan niin, että ainekset ovat saatavissa ympäri Suomen.

"Reseptien ainekset ovat saatavissa kaikista Prismoista ja lähes kaikista S-marketeista. Yhdellä kauppareissulla voi siis hakea kaikki tarvittavat ainekset", Autio vinkkaa.

Katso myös

Julkaistu: 13.3.2019
Muokattu: 22.3.2019
Jaa Somessa