Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalareseptit – monta herkkua kalasta

Kalaa suositellaan syötäväksi pari kertaa viikossa. Kalasta valmistuu vikkelästi niin arkeen kuin juhlaankin sopivia aterioita. Katso monipuoliset kalareseptit ja innostu kokkaamaan!

Kaloista löytyy valinnan varaa moneen makuun ja käyttötarkoitukseen. Useat kalat maistuvat hyvältä pannulla paistettuna, mutta kalaa kannattaa kokeilla myös eri tavoin maustettuna ja valmistettuna.

Kätevimmin lisäät kalaa lautaselle valmiiden kalasäilykkeiden avulla. Villikaloista, kuten muikusta, särjestä ja lahnasta tehdyistä säilykkeistä kokkaat helposti monenlaisia ruokia, kuten pastaa, pihvejä ja leivän päälle sopivaa tahnaa.

Lohireseptit sopivat arkeen ja juhlaan

Lohi on suosikkikala, joka maistuu aikuisille ja lapsille. Monipuolisuutensa ja hyvän saatavuutensa ansioista se sopii erinomaisesti sekä arjen että juhlan ruoanvalmistukseen.

Muikku on maukas villikala, joka sopii monenlaisiin ruokiin

Muikku maistuu monelle etenkin pannulla rapeaksi paistettuna. Miedon makuinen muikku sopii hyvin myös keittoon ja uuniruokiin. Muistathan myös muikkusäilykkeet, joista teet helposti esimerkiksi uuniperunan täytteen tai herkullisen tahnan leivän päälle.

Kokkaa kuhaa pannulla ja uunissa

Kuhasta on helppo kokata hienompikin ateria. Fileoituna lähes ruodoton kala sopii sekä yksinkertaisesti pannulla paistettavaksi että uunissa haudutettavaksi.

Silakkapihvit ja muut silakkareseptit

Edullinen silakka taipuu niin perinteisiksi silakkapihveiksi, laatikoksi kuin alkupalaksi. Sekä tuoreena että pakastealtaasta myytävää silakkaa kannattaakin kokeilla rohkeasti monenlaisiin ruokiin.

Nauti sillistä vuoden ympäri

Silli on tunnetusti suosikkikala etenkin joulu- ja juhannuspöydässä. Mutta miksipä silliä ei voisi nautiskella läpi vuoden! Perinteiset sillisäilykkeet ovat helppo tapa lisätä kalaa lautaselle. Sillistä teet myös herkulliset tahnat ja levitteet, jotka maistuvat leivän päällä ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää maistuvia kalareseptejä