Ananassalsa ja itse tehdyt nachot

Arvostele resepti
6 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Valmista helppo salsa, jonka raikastaa tuore ananas. Tarjoa sen kanssa itse tehtyjä nachoja, jotka paistetaan tortillalevyn paloista. Ananassalsa sopii myös kanaleikkeen tai pihvin lisukkeeksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kplananasta
2 kpltomaattia
1 kplpunasipuli
2 rklsäilykejalapenoviipaleita
1 kpllimetin mehu
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 rkloliiviöljyä
3 rkltuoretta korianteria

Nachot

8 kpltortillalettuja
1/2 lrypsiöljyä
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ananas ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Pese tomaatit ja kuutioi. Jos haluat voit kuoria tomaatit. Tee ristiviilto tomaatin päähän, kasta kiehuvaan veteen hetkeksi ja siirrä kylmään veteen. Irrota kuori, leikkaa neljään osaan ja kaavi siemenet pois, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna jalapenot. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja hienonnettu korianteri. Laita kylmään maustumaan vähintään 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    3 rkltuoretta korianteria
    1 rkloliiviöljyä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    1 kpllimetin mehu
    2 rklsäilykejalapenoviipaleita
    1 kplpunasipuli
    2 kpltomaattia
    1/2 kplananasta
  2. 2

    Valmista nachot. Leikkaa letut kolmioiksi. Kuumenna öljy laakeassa paksupohjaisessa kattilassa. Paista palat hetken ajan öljyssä muutamassa erässä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja ripottele pinnalle suolaa.

    MääräAinesosa
    suolaa
    1/2 lrypsiöljyä
    8 kpltortillalettuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Säilykejalapenoviipaleita, 3 rkl Tuoretta korianteria, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä