Ananassalsa ja itse tehdyt nachot
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista helppo salsa, jonka raikastaa tuore ananas. Tarjoa sen kanssa itse tehtyjä nachoja, jotka paistetaan tortillalevyn paloista. Ananassalsa sopii myös kanaleikkeen tai pihvin lisukkeeksi.
| 1/2 kpl | ananasta |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | säilykejalapenoviipaleita |
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | tuoretta korianteria |
| Nachot | |
|---|---|
| 8 kpl | tortillalettuja |
| 1/2 l | rypsiöljyä |
| suolaa | |
- 1.
Kuori ananas ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Pese tomaatit ja kuutioi. Jos haluat voit kuoria tomaatit. Tee ristiviilto tomaatin päähän, kasta kiehuvaan veteen hetkeksi ja siirrä kylmään veteen. Irrota kuori, leikkaa neljään osaan ja kaavi siemenet pois, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna jalapenot. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja hienonnettu korianteri. Laita kylmään maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
- 2.
Valmista nachot. Leikkaa letut kolmioiksi. Kuumenna öljy laakeassa paksupohjaisessa kattilassa. Paista palat hetken ajan öljyssä muutamassa erässä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja ripottele pinnalle suolaa.
Ananassalsa ja itse tehdyt nachot
Valmista helppo salsa, jonka raikastaa tuore ananas. Tarjoa sen kanssa itse tehtyjä nachoja, jotka paistetaan tortillalevyn paloista. Ananassalsa sopii myös kanaleikkeen tai pihvin lisukkeeksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | ananasta |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | säilykejalapenoviipaleita |
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | tuoretta korianteria |
Nachot | |
| 8 kpl | tortillalettuja |
| 1/2 l | rypsiöljyä |
| suolaa | |
Valmistus
- 1
Kuori ananas ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Pese tomaatit ja kuutioi. Jos haluat voit kuoria tomaatit. Tee ristiviilto tomaatin päähän, kasta kiehuvaan veteen hetkeksi ja siirrä kylmään veteen. Irrota kuori, leikkaa neljään osaan ja kaavi siemenet pois, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna jalapenot. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja hienonnettu korianteri. Laita kylmään maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 3 rkl tuoretta korianteria 1 rkl oliiviöljyä 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 1 kpl limetin mehu 2 rkl säilykejalapenoviipaleita 1 kpl punasipuli 2 kpl tomaattia 1/2 kpl ananasta - 2
Valmista nachot. Leikkaa letut kolmioiksi. Kuumenna öljy laakeassa paksupohjaisessa kattilassa. Paista palat hetken ajan öljyssä muutamassa erässä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja ripottele pinnalle suolaa.
Määrä Ainesosa suolaa 1/2 l rypsiöljyä 8 kpl tortillalettuja
Ravintosisältö
880
Energiaa kcal
3682
Energiaa kj
82,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,7 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
880
Energiaa kcal
3682
Energiaa kj
82,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,7 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Säilykejalapenoviipaleita, 3 rkl Tuoretta korianteria, Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























