Espanjalainen liha-makkarapata - Yhteishyvä

Espanjalainen liha-makkarapata

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(700 g) karjalanpaistilihaa
2 rkl
Öljyä
2 kpl
(noin 200 g) grillibalkan-makkaraa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Paprikajauhetta
2 tl
Timjamia
1 kpl
Iso punainen paprika
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Chilikastiketta
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
2 dl
Punaviiniä

Näin teet

1

Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä.Viipaloi makkarat ja kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää makkarat ja sipulit pannulle ja kääntele aineksia muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta lihaseos suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja timjamilla.Nosta lihat pataan. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Paloittele paprika ja lisää pataan tomaattisoseen, chilitahnan ja tomaattimurskan kanssa. Kaada punaviini päälle. Kypsennä pataa 200-asteissa uunissa noin 1,5 tuntia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa