Espanjalainen liha-makkarapata
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Espanjalainen liha-makkarapata haudutetaan uunissa mureaksi. Tomaatilla ja punaviinillä maustettu pata ihastuttaa maukkaudellaan.
| 700 g | karjalanpaistilihaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 200 g | grillibalkan-makkaraa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 2 tl | timjamia |
| 1 kpl | iso punainen paprika |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | chilikastiketta |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 2 dl | punaviiniä |
- 1.
Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä.
- 2.
Viipaloi makkarat ja kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää makkarat ja sipulit pannulle ja kääntele aineksia muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä.
- 3.
Mausta lihaseos suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja timjamilla. Nosta lihat pataan.
- 4.
Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Paloittele paprika ja lisää pataan tomaattisoseen, chilitahnan ja tomaattimurskan kanssa. Kaada punaviini päälle. Kypsennä pataa 200-asteissa uunissa noin 1,5 tuntia.
Espanjalainen liha-makkarapata
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Espanjalainen liha-makkarapata haudutetaan uunissa mureaksi. Tomaatilla ja punaviinillä maustettu pata ihastuttaa maukkaudellaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | karjalanpaistilihaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 200 g | grillibalkan-makkaraa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 2 tl | timjamia |
| 1 kpl | iso punainen paprika |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | chilikastiketta |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 2 dl | punaviiniä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä.
Määrä Ainesosa 700 g karjalanpaistilihaa 2 rkl öljyä - 2
Viipaloi makkarat ja kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää makkarat ja sipulit pannulle ja kääntele aineksia muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä.
Määrä Ainesosa 200 g grillibalkan-makkaraa 1 kpl iso sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Mausta lihaseos suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja timjamilla. Nosta lihat pataan.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl paprikajauhetta 2 tl timjamia - 4
Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Paloittele paprika ja lisää pataan tomaattisoseen, chilitahnan ja tomaattimurskan kanssa. Kaada punaviini päälle. Kypsennä pataa 200-asteissa uunissa noin 1,5 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso punainen paprika 2 rkl tomaattisosetta 1 tl chilikastiketta 400 g tomaattimurskaa 2 dl punaviiniä
Ravintosisältö
395
Energiaa kcal
1653
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
43,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
395
Energiaa kcal
1653
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
43,3 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Öljyä, Iso punainen paprika, 2 rkl Tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























