Grillattu lohi - Yhteishyvä

Grillattu lohi

???
Annokset
5
Jaa Somessa

Ainekset

600 - 800 g
Fileoitua lohta tai kirjolohta

MARINADI:

4 rkl
Soijaa
3 rkl
Appelsiinimarmeladia
1 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Sambal oelek- mausteseosta
Suolaa tarvittaessa

Näin teet

1

Sekoita soija, appelsiinimarmeladi, sitruunamehu, öljy ja sambal oelek. Leikkaa lohifilee neljään palaan. Levitä marinadi laakeaan kulhoon ja kääntele kalapalat marinadissa. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

4 rkl
Soijaa
3 rkl
Appelsiinimarmeladia
1 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Sambal oelek- mausteseosta
600 - 800 g
Fileoitua lohta tai kirjolohta
2

Jos grillin ritilässä on leveät raot, ritilän voi grillatessa peittää foliolla. Näin kalapalojen kääntäminen on helpompaa ja palat pysyvät ehjinä. Grillaa paloja muutama minuutti kummaltakin puolelta. Voit voidella pintaa muutaman kerran kypsymisen aikana. Tarjoa lisänä esimerkiksi grillattua parsaa, keitettyjä tai uunissa kypsennettyjä varhaisperunoita, ananasraitaa ja salaattia.

Suolaa tarvittaessa
Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.5.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa