Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillattu lohi

Grillattu lohi

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Yhdistä grillattu lohi ja herkullinen, makeantulinen appelsiinimarinadi. Grillaa kala nahallisena, niin lohifilee paistuu taatusti meheväksi ja pysyy hyvin koossa grillauksen aikana.

Ainekset

600 g
nahallista lohi- tai kirjolohifileetä

marinadi

1/4 dl
appelsiinimehua
1/4 dl
soijakastiketta
1/4 dl
rypsiöljyä
1/4 dl
makeaa chilikastiketta
(1/4 tl suolaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee neljään palaan. Älä poista nahkaa.

600 g
nahallista lohi- tai kirjolohifileetä
2

Sekoita marinadin aineet keskenään. Siirrä kalapalat laakeaan kulhoon ja kaada marinadi päälle. Pyörittele kalat marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.

1/4 dl
appelsiinimehua
1/4 dl
soijakastiketta
1/4 dl
rypsiöljyä
1/4 dl
makeaa chilikastiketta
(1/4 tl suolaa)
3

Laita lohipalat grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa niitä noin 5 minuuttia. Voitele kalojen pintaa lopulla marinadilla muutaman kerran kypsymisen aikana. Käännä kalapalat ja grillaa myös nahattomalta puolelta muutama minuutti. Huomaa, että kypsymisaika vaihtelee lohipalan paksuuden mukaan. Lohi on sopivan kypsää, kun sen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi ja kala lohkeaa helposti.

4

Tarjoa grillatun lohen kanssa esimerkiksi grillattuja kasviksia ja uusia perunoita.

Vinkki! Voit kypsentää kalapalat myös grillin parilalla tai uunissa grillivastuksen alla.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 28.5.2007
Muokattu: 29.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

408

1707

30,3 g

3,8 g

4,3 g

3,5 g

30,5 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1/4 tl suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli