Leikkaa lohifilee neljään palaan. Älä poista nahkaa.
Sekoita marinadin aineet keskenään. Siirrä kalapalat laakeaan kulhoon ja kaada marinadi päälle. Pyörittele kalat marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
Laita lohipalat grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa niitä noin 5 minuuttia. Voitele kalojen pintaa lopulla marinadilla muutaman kerran kypsymisen aikana. Käännä kalapalat ja grillaa myös nahattomalta puolelta muutama minuutti. Huomaa, että kypsymisaika vaihtelee lohipalan paksuuden mukaan. Lohi on sopivan kypsää, kun sen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi ja kala lohkeaa helposti.
Tarjoa grillatun lohen kanssa esimerkiksi grillattuja kasviksia ja uusia perunoita.
Vinkki! Voit kypsentää kalapalat myös grillin parilalla tai uunissa grillivastuksen alla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
408
1707
30,3 g
3,8 g
4,3 g
3,5 g
—
30,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli