Grillattu lohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Grillattu lohi

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

600 - 800 g
Fileoitua lohta tai kirjolohta

marinadi:

4 rkl
Soijaa
3 rkl
Appelsiinimarmeladia
1 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Sambal oelek- mausteseosta
Suolaa tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita soija, appelsiinimarmeladi, sitruunamehu, öljy ja sambal oelek. Leikkaa lohifilee neljään palaan. Levitä marinadi laakeaan kulhoon ja kääntele kalapalat marinadissa. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

4 rkl
Soijaa
3 rkl
Appelsiinimarmeladia
1 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Sambal oelek- mausteseosta
600 - 800 g
Fileoitua lohta tai kirjolohta
2

Jos grillin ritilässä on leveät raot, ritilän voi grillatessa peittää foliolla. Näin kalapalojen kääntäminen on helpompaa ja palat pysyvät ehjinä. Grillaa paloja muutama minuutti kummaltakin puolelta. Voit voidella pintaa muutaman kerran kypsymisen aikana. Tarjoa lisänä esimerkiksi grillattua parsaa, keitettyjä tai uunissa kypsennettyjä varhaisperunoita, ananasraitaa ja salaattia.

Suolaa tarvittaessa
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.5.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.