Grillatut kasvikset ja basilikakastike

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Grillaa värikäs kasviskimara sesongin parhaista aineksista. Sipaise pintaan mausteöljyä ja lado ritilälle parsaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja paprikaa. Herkuttele grillikasvikset vaalean basilikakastikkeen kanssa. Vegaaninen kastike syntyy kasvipohjaisesta fraichesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
100 g(2 kpl) punasipulia
150 g(1 kpl) paprika
200 g(1 pieni) munakoiso
200 g(1 kpl) kesäkurpitsa

Mausteöljy

1 dloliivi- tai rypsiöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklsitruunamehua
1/2 kplruukkua basilikaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Basilikakastike

2 dl(1 prk) kasvipohjaista fraichea
1 rklsitruunamehua
1 tldijoninsinappia
1/2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplruukkua basilikaa
1 rkloliivi- tai rypiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsoista pois puumainen kanta. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Kuori ja halkaise sipulit. Puolita paprikat, poista siemenet ja paloittele paprika. Viipaloi munakoiso ja puolita viipaleet. Leikkaa kesäkurpitsa reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
    100 g(2 kpl) punasipulia
    150 g(1 kpl) paprika
    200 g(1 pieni) munakoiso
    200 g(1 kpl) kesäkurpitsa
  2. 2

    Valmista mausteöljy. Mittaa öljy pieneen kulhoon. Puserra valkosipuli ja purista sitruuna öljyyn. Hienonna basilika ja sekoita se, suola ja pippuri mausteöljyyn. Sivele kasvikset öljyllä ja anna maustua noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dloliivi- tai rypsiöljyä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklsitruunamehua
    1/2 kplruukkua basilikaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Tee basilikakastike. Kumoa fraiche tyhjään kulhoon. Sekoita sitruunamehu, sinappi, sokeri, suola ja pippuri fraicheen. Hienonna basilika ja sekoita se kastikkeeseen. Siirrä kastike tarjoiluastiaan ja valuta oliiviöljyä pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kasvipohjaista fraichea
    1 rklsitruunamehua
    1 tldijoninsinappia
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kplruukkua basilikaa
    1 rkloliivi- tai rypiöljyä
  4. 4

    Grillaa kasviksia parilalla melko kuumassa grillissä noin 15 minuuttia. Sivele kasviksia grillaamisen loppupuolella mausteöljyllä. Tarjoa basilikakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä