Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut kasvikset ja basilikakastike

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Grillaa värikäs kasviskimara sesongin parhaista aineksista. Sipaise pintaan mausteöljyä ja lado ritilälle vaikka parsaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja paprikaa. Herkuttele grillikasvikset vaalean basilikakastikkeen kanssa. Vegaaninen kastike syntyy kasvipohjaisesta fraichesta.

Ainekset

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
100 g
(2 kpl) punasipulia
150 g
(1 kpl) paprika
200 g
(1 pieni) munakoiso
200 g
(1 kpl) kesäkurpitsa

Mausteöljy

1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
sitruunamehua
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Basilikakastike

2 dl
(1 prk) kasvipohjaista fraichea
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
dijoninsinappia
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
1 rkl
oliivi- tai rypiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsoista pois puumainen kanta. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Kuori ja halkaise sipulit. Puolita paprikat, poista siemenet ja paloittele paprika. Viipaloi munakoiso ja puolita viipaleet. Leikkaa kesäkurpitsa reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
100 g
(2 kpl) punasipulia
150 g
(1 kpl) paprika
200 g
(1 pieni) munakoiso
200 g
(1 kpl) kesäkurpitsa
2

Valmista mausteöljy. Mittaa öljy pieneen kulhoon. Puserra valkosipuli ja purista sitruuna öljyyn. Hienonna basilika ja sekoita se, suola ja pippuri mausteöljyyn. Sivele kasvikset öljyllä ja anna maustua noin 15 minuuttia.

1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
sitruunamehua
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Tee basilikakastike. Kumoa fraiche tyhjään kulhoon. Sekoita sitruunamehu, sinappi, sokeri, suola ja pippuri fraicheen. Hienonna basilika ja sekoita se kastikkeeseen. Siirrä kastike tarjoiluastiaan ja valuta oliiviöljyä pinnalle.

2 dl
(1 prk) kasvipohjaista fraichea
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
dijoninsinappia
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
1 rkl
oliivi- tai rypiöljyä
4

Grillaa kasviksia parilalla melko kuumassa grillissä noin 15 minuuttia. Sivele kasviksia grillaamisen loppupuolella mausteöljyllä. Tarjoa basilikakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.5.2011
|
Muokattu: 11.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

406

1697

35,5 g

9,5 g

10,8 g

10,0 g

7,3 g

6,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli