Grillatut kasvikset ja basilikakastike
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillaa värikäs kasviskimara sesongin parhaista aineksista. Sipaise pintaan mausteöljyä ja lado ritilälle parsaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja paprikaa. Herkuttele grillikasvikset vaalean basilikakastikkeen kanssa. Vegaaninen kastike syntyy kasvipohjaisesta fraichesta.
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 100 g | (2 kpl) punasipulia |
| 150 g | (1 kpl) paprika |
| 200 g | (1 pieni) munakoiso |
| 200 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| Mausteöljy | |
|---|---|
| 1 dl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Basilikakastike | |
| 2 dl | (1 prk) kasvipohjaista fraichea |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 rkl | oliivi- tai rypiöljyä |
- 1.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsoista pois puumainen kanta. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Kuori ja halkaise sipulit. Puolita paprikat, poista siemenet ja paloittele paprika. Viipaloi munakoiso ja puolita viipaleet. Leikkaa kesäkurpitsa reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- 2.
Valmista mausteöljy. Mittaa öljy pieneen kulhoon. Puserra valkosipuli ja purista sitruuna öljyyn. Hienonna basilika ja sekoita se, suola ja pippuri mausteöljyyn. Sivele kasvikset öljyllä ja anna maustua noin 15 minuuttia.
- 3.
Tee basilikakastike. Kumoa fraiche tyhjään kulhoon. Sekoita sitruunamehu, sinappi, sokeri, suola ja pippuri fraicheen. Hienonna basilika ja sekoita se kastikkeeseen. Siirrä kastike tarjoiluastiaan ja valuta oliiviöljyä pinnalle.
- 4.
Grillaa kasviksia parilalla melko kuumassa grillissä noin 15 minuuttia. Sivele kasviksia grillaamisen loppupuolella mausteöljyllä. Tarjoa basilikakastikkeen kanssa.
Grillatut kasvikset ja basilikakastike
Grillaa värikäs kasviskimara sesongin parhaista aineksista. Sipaise pintaan mausteöljyä ja lado ritilälle parsaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja paprikaa. Herkuttele grillikasvikset vaalean basilikakastikkeen kanssa. Vegaaninen kastike syntyy kasvipohjaisesta fraichesta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 100 g | (2 kpl) punasipulia |
| 150 g | (1 kpl) paprika |
| 200 g | (1 pieni) munakoiso |
| 200 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
Mausteöljy | |
| 1 dl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Basilikakastike | |
| 2 dl | (1 prk) kasvipohjaista fraichea |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 rkl | oliivi- tai rypiöljyä |
Valmistus
- 1
Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsoista pois puumainen kanta. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Kuori ja halkaise sipulit. Puolita paprikat, poista siemenet ja paloittele paprika. Viipaloi munakoiso ja puolita viipaleet. Leikkaa kesäkurpitsa reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa 100 g (2 kpl) punasipulia 150 g (1 kpl) paprika 200 g (1 pieni) munakoiso 200 g (1 kpl) kesäkurpitsa - 2
Valmista mausteöljy. Mittaa öljy pieneen kulhoon. Puserra valkosipuli ja purista sitruuna öljyyn. Hienonna basilika ja sekoita se, suola ja pippuri mausteöljyyn. Sivele kasvikset öljyllä ja anna maustua noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl sitruunamehua 1/2 kpl ruukkua basilikaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Tee basilikakastike. Kumoa fraiche tyhjään kulhoon. Sekoita sitruunamehu, sinappi, sokeri, suola ja pippuri fraicheen. Hienonna basilika ja sekoita se kastikkeeseen. Siirrä kastike tarjoiluastiaan ja valuta oliiviöljyä pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kasvipohjaista fraichea 1 rkl sitruunamehua 1 tl dijoninsinappia 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 kpl ruukkua basilikaa 1 rkl oliivi- tai rypiöljyä - 4
Grillaa kasviksia parilalla melko kuumassa grillissä noin 15 minuuttia. Sivele kasviksia grillaamisen loppupuolella mausteöljyllä. Tarjoa basilikakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
406
Energiaa kcal
1697
Energiaa kj
35,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
406
Energiaa kcal
1697
Energiaa kj
35,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























