Huuhtele kasvikset. Leikkaa parsoista pois puumainen kanta. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Kuori ja halkaise sipulit. Puolita paprikat, poista siemenet ja paloittele paprika. Viipaloi munakoiso ja puolita viipaleet. Leikkaa kesäkurpitsa reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Valmista mausteöljy. Mittaa öljy pieneen kulhoon. Puserra valkosipuli ja purista sitruuna öljyyn. Hienonna basilika ja sekoita se, suola ja pippuri mausteöljyyn. Sivele kasvikset öljyllä ja anna maustua noin 15 minuuttia.
Tee basilikakastike. Kumoa fraiche tyhjään kulhoon. Sekoita sitruunamehu, sinappi, sokeri, suola ja pippuri fraicheen. Hienonna basilika ja sekoita se kastikkeeseen. Siirrä kastike tarjoiluastiaan ja valuta oliiviöljyä pinnalle.
Grillaa kasviksia parilalla melko kuumassa grillissä noin 15 minuuttia. Sivele kasviksia grillaamisen loppupuolella mausteöljyllä. Tarjoa basilikakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
406
1697
35,5 g
9,5 g
10,8 g
10,0 g
7,3 g
6,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli