Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut seesamiribsit ja japanilainen kaalisalaatti

Grillatut seesamiribsit ja japanilainen kaalisalaatti

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Ribsit ovat sormin syötävää grilliruokaa parhaimmillaan ja yllättävän helppo valmistaa. Murean mehevät ribsit eli luulliset porsaan kylkipalat kypsennetään uunissa ja pinta viimeistellään grillissä. Raikas aasialainen kaalisalaatti maistuu makean mausteisten BBQ-marinoitujen seesamiribsien kanssa.

Ainekset

ribsit

1 1/10 kg
(1 pkt) BBQ-marinoituja ribsejä
1 1/2 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
fariinisokeria
1/2 rkl
soijakastiketta

kaalisalaatti

400 g
varhaiskaalia
1/2 kpl
kurkku
125 g
retiisejä (1 nippu tai ps)
3 rkl
sitruunanmehua
3 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
inkivääriä raastettuna
1 rkl
fariinisokeria
1 kpl
ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta marinoidut ribsit vuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.

1 1/10 kg
(1 pkt) BBQ-marinoituja ribsejä
2

Huuhtele kaali, kurkku ja retiisit. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Puolita kurkku pitkittäin. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kasvikset kulhoon.

125 g
retiisejä (1 nippu tai ps)
1/2 kpl
kurkku
400 g
varhaiskaalia
3

Sekoita keskenään sitruunanmehu, soijakastike, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Kaalisalaatti maistuu heti tai ribsien kypsymisen ajan maustuneena. Viimeistele hienonnetulla korianterilla juuri ennen tarjoilua.

1 rkl
inkivääriä raastettuna
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
fariinisokeria
3 rkl
soijakastiketta
3 rkl
sitruunanmehua
1 kpl
ruukku korianteria
4

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita grillauskastike sitruunanmehusta, fariinisokerista ja soijakastikkeesta. Grillaa ribseihin väriä pintaan ja sivele samalla kastikkeella. Leikkaa ribsit luiden välistä annospaloiksi ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa kaalisalaatti ribsien kanssa.

1 1/2 rkl
seesaminsiemeniä
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 rkl
soijakastiketta

Vinkki: Varhaiskaalin sesongin ulkopuolella salaatti valmistuu myös ohuen ohueksi suikaloidusta valkokaalista. Retiisin vaihtoehtona salaattiin sopii porkkana.

Miltä maistui?
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 16.4.2020
Muokattu: 23.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1052

4406

90,8 g

29,5 g

15,8 g

14,8 g

3,0 g

44,0 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl inkivääriä raastettuna,

1 kpl ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli