Grillatut seesamiribsit ja japanilainen kaalisalaatti | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut seesamiribsit ja japanilainen kaalisalaatti

Grillatut seesamiribsit ja japanilainen kaalisalaatti

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ribsit ovat sormin syötävää grilliruokaa parhaimmillaan ja yllättävän helppo valmistaa. Murean mehevät ribsit eli luulliset porsaan kylkipalat kypsennetään uunissa ja pinta viimeistellään grillissä. Raikas aasialainen kaalisalaatti maistuu makean mausteisten BBQ-marinoitujen seesamiribsien kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

ribsit

1
pkt (n. 1,1 kg) BBQ-marinoituja ribsejä
1 1/2 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
fariinisokeria
1/2 rkl
soijakastiketta

kaalisalaatti

400 g
varhaiskaalia
1/2 kpl
kurkku
1
nippu retiisejä tai 1 ps (125 g)
3 rkl
sitruunanmehua
3 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
inkivääriä raastettuna
1 rkl
fariinisokeria
1
ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nosta marinoidut ribsit vuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.

1
pkt (n. 1,1 kg) BBQ-marinoituja ribsejä
2

Huuhtele kaali, kurkku ja retiisit. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Puolita kurkku pitkittäin. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kasvikset kulhoon.

1
nippu retiisejä tai 1 ps (125 g)
1/2 kpl
kurkku
400 g
varhaiskaalia
3

Sekoita keskenään sitruunanmehu, soijakastike, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Kaalisalaatti maistuu heti tai ribsien kypsymisen ajan maustuneena. Viimeistele hienonnetulla korianterilla juuri ennen tarjoilua.

1 rkl
inkivääriä raastettuna
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
fariinisokeria
3 rkl
soijakastiketta
3 rkl
sitruunanmehua
1
ruukku korianteria
4

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita grillauskastike sitruunanmehusta, fariinisokerista ja soijakastikkeesta. Grillaa ribseihin väriä pintaan ja sivele samalla kastikkeella. Leikkaa ribsit luiden välistä annospaloiksi ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa kaalisalaatti ribsien kanssa.

1 1/2 rkl
seesaminsiemeniä
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 rkl
soijakastiketta

Vinkki: Varhaiskaalin sesongin ulkopuolella salaatti valmistuu myös ohuen ohueksi suikaloidusta valkokaalista. Retiisin vaihtoehtona salaattiin sopii porkkana.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 16.4.2020
Muokattu: 16.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

568

136

6,0 g

0,5 g

15,8 g

14,3 g

2,5 g

3,0 g

2,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

pkt (n, 1,1 kg) BBQ-marinoituja ribsejä ,

nippu retiisejä tai 1 ps (125 g),

ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli