Grillatut siikanyytit
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valele siikafileet raikkaalla kastikkeella ja grillaa helposti paperikäärössä. Pakettiin käärittynä höyry kypsentää kalan hellävaraisesti mehukkaaksi, ja aasialaishenkiset mausteet viimeistelevät paketin.
| 600 g | siikafileetä (ruodotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| Maustekastike | |
|---|---|
| 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1/2 kpl | ruukkua sitruunamelissaa |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | cm:n pala inkivääriä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
| sitruunamelissaa | |
| foliota | |
| leivinpaperia | |
- 1.
Aseta pöydälle 4 folioarkkia ja niiden päälle leivinpaperia. Jaa fileet nahka alaspäin nyytteihin. Hiero suola kaloihin.
- 2.
Huuhtele ja hienonna sipulit. Hienonna yrtti. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja levitä fileille. Anna maustua 15 minuuttia.
- 3.
Sulje kalakääröt tiiviiksi paketiksi ja grillaa niitä noin 25 minuuttia epäsuoralla lämmöllä. Kurkista nyyttiin välillä, sillä fileiden koko vaikuttaa paistoaikaan. Jos käytät paistomittaria, sopiva sisälämpö siialle on 55 astetta. Voit kypsentää kalan myös leivinpaperissa ilman foliota 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- 4.
Koristele kala sitruunamelissalla.
Grillatut siikanyytit
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Valele siikafileet raikkaalla kastikkeella ja grillaa helposti paperikäärössä. Pakettiin käärittynä höyry kypsentää kalan hellävaraisesti mehukkaaksi, ja aasialaishenkiset mausteet viimeistelevät paketin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | siikafileetä (ruodotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
Maustekastike | |
| 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1/2 kpl | ruukkua sitruunamelissaa |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | cm:n pala inkivääriä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| sitruunamelissaa | |
| foliota | |
| leivinpaperia | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Aseta pöydälle 4 folioarkkia ja niiden päälle leivinpaperia. Jaa fileet nahka alaspäin nyytteihin. Hiero suola kaloihin.
Määrä Ainesosa foliota leivinpaperia 600 g siikafileetä (ruodotonta) 1/2 tl suolaa - 2
Huuhtele ja hienonna sipulit. Hienonna yrtti. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja levitä fileille. Anna maustua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl varhaissipulia varsineen 1/2 kpl ruukkua sitruunamelissaa 1 kpl lime (luomu) 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl cm:n pala inkivääriä 1 kpl punainen chili 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 1/2 tl suolaa 1/2 tl sokeria - 3
Sulje kalakääröt tiiviiksi paketiksi ja grillaa niitä noin 25 minuuttia epäsuoralla lämmöllä. Kurkista nyyttiin välillä, sillä fileiden koko vaikuttaa paistoaikaan. Jos käytät paistomittaria, sopiva sisälämpö siialle on 55 astetta. Voit kypsentää kalan myös leivinpaperissa ilman foliota 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- 4
Koristele kala sitruunamelissalla.
Määrä Ainesosa sitruunamelissaa
Vinkki: Uutta aasiahenkistä twistiä maustekastikkeeseen saat korvaamalla soijakastikkeen kalakastikkeella.
Ravintosisältö
269
Energiaa kcal
1126
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
269
Energiaa kcal
1126
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
32,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunamelissaa, foliota, leivinpaperia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























