Grillipossu ja lämmin rypälesalsa
Ainekset
Lämmin rypälesalsa
Valmistus
Poista lihasta kalvot. Sivele filee öljyllä. Yhdistä sokeri ja mausteet kulhossa. Hiero seos reiluksi kerrokseksi lihan pintaan. Kääri folioon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Irrota rypäleet tertuista ja kääri kaksinkertaiseen folioon.
Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita rypälepaketti ja liha grilliin. Grillaa lihaa keskilämmöllä tai epäsuoralla lämmöllä käännellen 20 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 65–70 astetta. Rypäleet pehmenevät samassa ajassa, osa saa haljetakin.
Ota liha grillistä ja kääri folioon 15 minuutiksi. Kumoa rypäleet ja niistä irronnut mehu kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna jalapenot ja korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.
Jos teet ruoan uunissa, ruskista liha ensin pannulla ja kypsennä sitten 220 asteessa 15–20 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
175
732
13,3 g
2,8 g
4,0 g
4,0 g
0,3 g
9,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Paprikajauhetta,
2 tl Sinappijauhetta,
1 tl Sitruunapippuria,
0,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynsi,
0,5 dl Säilykejalopenoja,
Ruukku korianteria,
0,5 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli