Grillipossu ja lämmin rypälesalsa

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

Lämpimän viinirypäleen makeus sopii paahteisen possun kaveriksi. Liha ja lisuke valmistuvat grillissä kätevästi samaan aikaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(noin 600 g) porsaan sisäfilee
1 rklöljyä
1 rklfariinisokeria
1 rklpaprikajauhetta
2 tlsinappijauhetta
1 tlsitruunapippuria
1/2 tlsuolaa

Lämmin rypälesalsa

1 kpl(rasia) rypäleitä
1 kplpunasipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dlsäilykejalopenoja
1 kplruukku korianteria
1 rklöljyä
1/2 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Poista lihasta kalvot. Sivele filee öljyllä. Yhdistä sokeri ja mausteet kulhossa. Hiero seos reiluksi kerrokseksi lihan pintaan. Kääri folioon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
    1 rklfariinisokeria
    1 tlsitruunapippuria
    2 tlsinappijauhetta
    1 rklpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1 kpl(noin 600 g) porsaan sisäfilee
  2. 2

    Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Irrota rypäleet tertuista ja kääri kaksinkertaiseen folioon.

    MääräAinesosa
    1 kpl(rasia) rypäleitä
  3. 3

    Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita rypälepaketti ja liha grilliin. Grillaa lihaa keskilämmöllä tai epäsuoralla lämmöllä käännellen 20 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 65–70 astetta. Rypäleet pehmenevät samassa ajassa, osa saa haljetakin.

  4. 4

    Ota liha grillistä ja kääri folioon 15 minuutiksi. Kumoa rypäleet ja niistä irronnut mehu kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna jalapenot ja korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tljuustokuminaa
    1 rklöljyä
    1 kplruukku korianteria
    1/2 dlsäilykejalopenoja
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplpunasipuli

Jos teet ruoan uunissa, ruskista liha ensin pannulla ja kypsennä sitten 220 asteessa 15–20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Paprikajauhetta, 2 tl Sinappijauhetta, 1 tl Sitruunapippuria, 0,5 tl Suolaa, Valkosipulinkynsi, 0,5 dl Säilykejalopenoja, Ruukku korianteria, 0,5 tl Juustokuminaa, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä