Grillipossu ja lämmin rypälesalsa

Nappaa talteen!
Lämpimän viinirypäleen makeus sopii paahteisen possun kaveriksi. Liha ja lisuke valmistuvat grillissä kätevästi samaan aikaan.
| 1 kpl | (noin 600 g) porsaan sisäfilee |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | paprikajauhetta |
| 2 tl | sinappijauhetta |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lämmin rypälesalsa | |
|---|---|
| 1 kpl | (rasia) rypäleitä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | säilykejalopenoja |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
- 1.
Poista lihasta kalvot. Sivele filee öljyllä. Yhdistä sokeri ja mausteet kulhossa. Hiero seos reiluksi kerrokseksi lihan pintaan. Kääri folioon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- 2.
Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Irrota rypäleet tertuista ja kääri kaksinkertaiseen folioon.
- 3.
Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita rypälepaketti ja liha grilliin. Grillaa lihaa keskilämmöllä tai epäsuoralla lämmöllä käännellen 20 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 65–70 astetta. Rypäleet pehmenevät samassa ajassa, osa saa haljetakin.
- 4.
Ota liha grillistä ja kääri folioon 15 minuutiksi. Kumoa rypäleet ja niistä irronnut mehu kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna jalapenot ja korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.
Lämpimän viinirypäleen makeus sopii paahteisen possun kaveriksi. Liha ja lisuke valmistuvat grillissä kätevästi samaan aikaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (noin 600 g) porsaan sisäfilee |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | paprikajauhetta |
| 2 tl | sinappijauhetta |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lämmin rypälesalsa | |
| 1 kpl | (rasia) rypäleitä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | säilykejalopenoja |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Poista lihasta kalvot. Sivele filee öljyllä. Yhdistä sokeri ja mausteet kulhossa. Hiero seos reiluksi kerrokseksi lihan pintaan. Kääri folioon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä 1 rkl fariinisokeria 1 tl sitruunapippuria 2 tl sinappijauhetta 1 rkl paprikajauhetta 1/2 tl suolaa 1 kpl (noin 600 g) porsaan sisäfilee - 2
Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Irrota rypäleet tertuista ja kääri kaksinkertaiseen folioon.
Määrä Ainesosa 1 kpl (rasia) rypäleitä - 3
Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita rypälepaketti ja liha grilliin. Grillaa lihaa keskilämmöllä tai epäsuoralla lämmöllä käännellen 20 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 65–70 astetta. Rypäleet pehmenevät samassa ajassa, osa saa haljetakin.
- 4
Ota liha grillistä ja kääri folioon 15 minuutiksi. Kumoa rypäleet ja niistä irronnut mehu kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna jalapenot ja korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl juustokuminaa 1 rkl öljyä 1 kpl ruukku korianteria 1/2 dl säilykejalopenoja 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl punasipuli
Jos teet ruoan uunissa, ruskista liha ensin pannulla ja kypsennä sitten 220 asteessa 15–20 minuuttia.
Ravintosisältö
178
Energiaa kcal
744
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
178
Energiaa kcal
744
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Paprikajauhetta, 2 tl Sinappijauhetta, 1 tl Sitruunapippuria, 0,5 tl Suolaa, Valkosipulinkynsi, 0,5 dl Säilykejalopenoja, Ruukku korianteria, 0,5 tl Juustokuminaa, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























