Grillipossu ja lämmin rypälesalsa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Grillipossu ja lämmin rypälesalsa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lämpimän viinirypäleen makeus sopii paahteisen possun kaveriksi. Liha ja lisuke valmistuvat grillissä kätevästi samaan aikaan.

Ainekset

1 kpl
(noin 600 g) porsaan sisäfilee
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Fariinisokeria
1 rkl
Paprikajauhetta
2 tl
Sinappijauhetta
1 tl
Sitruunapippuria
1/2 tl
Suolaa

lämmin rypäesalsa

1 kpl
Rypäleitä
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Säilykejalopenoja
1 kpl
Ruukku korianteria
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lihasta kalvot. Sivele filee öljyllä. Yhdistä sokeri ja mausteet kulhossa. Hiero seos reiluksi kerrokseksi lihan pintaan. Kääri folioon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Irrota rypäleet tertuista ja kääri kaksinkertaiseen folioon.

Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita rypälepaketti ja liha grilliin. Grillaa lihaa keskilämmöllä tai epäsuoralla lämmöllä käännellen 20 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 65–70 astetta. Rypäleet pehmenevät samassa ajassa, osa saa haljetakin.

Ota liha grillistä ja kääri folioon

15 minuutiksi. Kumoa rypäleet ja niistä irronnut mehu kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna jalapenot ja korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.

Vinkki: Jos teet ruoan uunissa, ruskista liha ensin pannulla ja kypsennä sitten 220 asteessa 15–20 minuuttia.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

732

175

13,3 g

2,8 g

4,0 g

4,0 g

0,3 g

9,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Paprikajauhetta,

2 tl Sinappijauhetta,

1 tl Sitruunapippuria,

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

0,5 dl Säilykejalopenoja,

Ruukku korianteria,

0,5 tl Juustokuminaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli