Grillipossu ja lämmin rypälesalsa - Yhteishyvä

Grillipossu ja lämmin rypälesalsa

???
Annokset
4
Lämpimän viinirypäleen makeus sopii paahteisen possun kaveriksi. Liha ja lisuke valmistuvat grillissä kätevästi samaan aikaan.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(noin 600 g) porsaan sisäfilee
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Fariinisokeria
1 rkl
Paprikajauhetta
2 tl
Sinappijauhetta
1 tl
Sitruunapippuria
1/2 tl
Suolaa

LÄMMIN RYPÄESALSA

1 kpl
Rypäleitä
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Säilykejalopenoja
1 kpl
Ruukku korianteria
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria

Näin teet

1

Poista lihasta kalvot. Sivele filee öljyllä. Yhdistä sokeri ja mausteet kulhossa. Hiero seos reiluksi kerrokseksi lihan pintaan. Kääri folioon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Irrota rypäleet tertuista ja kääri kaksinkertaiseen folioon.

Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita rypälepaketti ja liha grilliin. Grillaa lihaa keskilämmöllä tai epäsuoralla lämmöllä käännellen 20 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 65–70 astetta. Rypäleet pehmenevät samassa ajassa, osa saa haljetakin.

Ota liha grillistä ja kääri folioon

15 minuutiksi. Kumoa rypäleet ja niistä irronnut mehu kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna jalapenot ja korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.

Vinkki: Jos teet ruoan uunissa, ruskista liha ensin pannulla ja kypsennä sitten 220 asteessa 15–20 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.7.2017
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g16 g
Proteiinia10 g38 g
Rasvaa13 g53 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj732 2929
Energiaa kcal175 699

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Paprikajauhetta

  • 2 tl Sinappijauhetta

  • 1 tl Sitruunapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 dl Säilykejalopenoja

  • Ruukku korianteria

  • 0,5 tl Juustokuminaa

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g16 g
Proteiinia10 g38 g
Rasvaa13 g53 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj732 2929
Energiaa kcal175 699

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Paprikajauhetta

  • 2 tl Sinappijauhetta

  • 1 tl Sitruunapippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 dl Säilykejalopenoja

  • Ruukku korianteria

  • 0,5 tl Juustokuminaa

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.