Haudutettu fenkoli pistaasimurulla

arvosana5/5

(7)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Valkoviinissä haudutettu fenkoli on juhlava alkupala tai lisuke vaikkapa kalalle. Annos viimeistellään persiljan ja sitruunankuoren maustamalla pistaasimurulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 kpl) fenkolia
1 rklvoita
1 dlvalkoviiniä
1 dlvettä
1/4 tlsuolaa

Pistaasimuru

70 g(1 ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
1 kplsitruuna (luomu)
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Aloita pähkinöiden paahtamisella. Rouhi pähkinät ja paahda kullanruskeiksi kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät kulhoon odottamaan.

    MääräAinesosa
    70 g(1 ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä
  2. 2

    Huuhtele fenkolit ja poista kuivat kannat. Leikkaa molemmat fenkolit pituussuunnassa neljäksi lohkoksi. Paista fenkolit kullanruskeiksi voissa pannulla. Lisää viini, vesi ja suola. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmenneet. Kääntele muutaman kerran hauduttamisen aikana.

    MääräAinesosa
    400 g(2 kpl) fenkolia
    1 rklvoita
    1 dlvalkoviiniä
    1 dlvettä
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Hienonna persilja. Pese sitruuna ja raasta kuori (1 tl). Sekoita kulhossa pistaasit, persilja, sitruunankuori ja suola. Nosta fenkolit tarjoilulautaselle ja ripottele muru pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    1 kplsitruuna (luomu)
    ripaus suolaa

Vinkki: Lisää pistaasimuruun halutessasi myös ½ desilitraa raastettua parmesaanijuustoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.8.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä