Haudutettu fenkoli pistaasimurulla
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valkoviinissä haudutettu fenkoli on juhlava alkupala tai lisuke vaikkapa kalalle. Annos viimeistellään persiljan ja sitruunankuoren maustamalla pistaasimurulla.
| 400 g | (2 kpl) fenkolia |
| 1 rkl | voita |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 1 dl | vettä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Pistaasimuru | |
|---|---|
| 70 g | (1 ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Aloita pähkinöiden paahtamisella. Rouhi pähkinät ja paahda kullanruskeiksi kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät kulhoon odottamaan.
- 2.
Huuhtele fenkolit ja poista kuivat kannat. Leikkaa molemmat fenkolit pituussuunnassa neljäksi lohkoksi. Paista fenkolit kullanruskeiksi voissa pannulla. Lisää viini, vesi ja suola. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmenneet. Kääntele muutaman kerran hauduttamisen aikana.
- 3.
Hienonna persilja. Pese sitruuna ja raasta kuori (1 tl). Sekoita kulhossa pistaasit, persilja, sitruunankuori ja suola. Nosta fenkolit tarjoilulautaselle ja ripottele muru pinnalle.
Haudutettu fenkoli pistaasimurulla
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Valkoviinissä haudutettu fenkoli on juhlava alkupala tai lisuke vaikkapa kalalle. Annos viimeistellään persiljan ja sitruunankuoren maustamalla pistaasimurulla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 kpl) fenkolia |
| 1 rkl | voita |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 1 dl | vettä |
| 1/4 tl | suolaa |
Pistaasimuru | |
| 70 g | (1 ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| ripaus suolaa | |
Valmistus
- 1
Aloita pähkinöiden paahtamisella. Rouhi pähkinät ja paahda kullanruskeiksi kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät kulhoon odottamaan.
Määrä Ainesosa 70 g (1 ps) kuorettomia pistaasipähkinöitä - 2
Huuhtele fenkolit ja poista kuivat kannat. Leikkaa molemmat fenkolit pituussuunnassa neljäksi lohkoksi. Paista fenkolit kullanruskeiksi voissa pannulla. Lisää viini, vesi ja suola. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat pehmenneet. Kääntele muutaman kerran hauduttamisen aikana.
Määrä Ainesosa 400 g (2 kpl) fenkolia 1 rkl voita 1 dl valkoviiniä 1 dl vettä 1/4 tl suolaa - 3
Hienonna persilja. Pese sitruuna ja raasta kuori (1 tl). Sekoita kulhossa pistaasit, persilja, sitruunankuori ja suola. Nosta fenkolit tarjoilulautaselle ja ripottele muru pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa 1 kpl sitruuna (luomu) ripaus suolaa
Vinkki: Lisää pistaasimuruun halutessasi myös ½ desilitraa raastettua parmesaanijuustoa.
Ravintosisältö
168
Energiaa kcal
702
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
168
Energiaa kcal
702
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























