Hedelmäinen sienisalaatti ja granaattiomenakastike

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Mausta paistetut herkkusienet klementiinimehulla ja lisää lämpiminä hedelmäiseen rucolasalaattiin. Vinegretin makusalaisuus on granaattiomena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Salaatti

1/2 kplgranaattiomenaa
3 kplklementiiniä
1 kplomena
1 kplpunasipuli
100 grucolaa
1 kplruukkua minttua

Paistetut sienet

200 gherkkusieniä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklrypsiöljyä
1 kplklementiini
1 rklvalkoviinietikkaa

Granaattiomenakastike

1/2 kplgranaattiomenaa
1 dloliiviöljyä
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 dlvaaleaa siirappia
2 rklvalkoviinietikkaa
1 tldijonsinappia
1 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta lusikalla. Ota puolet siemenistä kastiketta varten ja käytä loput salaattiin.

    MääräAinesosa
    1/2 kplgranaattiomenaa
  2. 2

    Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplgranaattiomenaa
    1 dloliiviöljyä
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 dlvaaleaa siirappia
    2 rklvalkoviinietikkaa
    1 tldijonsinappia
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli, rucola ja mintunlehdet.

    MääräAinesosa
    3 kplklementiiniä
    1 kplomena
    1 kplpunasipuli
    1/2 kplgranaattiomenaa
    100 grucolaa
    1 kplruukkua minttua
  4. 4

    Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin.

    MääräAinesosa
    200 gherkkusieniä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklrypsiöljyä
    1 kplklementiini
    1 rklvalkoviinietikkaa
  5. 5

    Lisää lämpimät sienet salaattiin. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
24.7.2018
|
Päivitetty: 8.12.2025

Samankaltaisia reseptejä