Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmäinen sienisalaatti ja granaattiomenakastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta paistetut herkkusienet sitrusmehulla ja lisää pannulämpiminä hedelmäiseen rucolasalaattiin. Vinegretin makusalaisuus on granaattiomena.

Ainekset

Sienisalaatti

1/2 kpl
Granaattiomenaa
4 kpl
Klementiiniä
1 kpl
Omena
1 kpl
Punasipuli
100 g
Rucolaa
200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 kpl
Ruukkua minttua

Granaattiomenakastike

1/2 kpl
Granaattiomenaa
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Vahvaa sinappia (esim. dijon)
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta lusikalla. Ota puolet siemenistä kastiketta varten ja käytä loput salaattiin.

Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.

Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli ja rucola.

Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin. Lisää lämpimät sienet salaattiin. Viimeistele mintulla. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.

Vinkki Säilytä loppu kastike jääkaapissa ja käytä myös muissa salaateissa.

2

Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.

1/2 kpl
Granaattiomenaa
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Vahvaa sinappia (esim. dijon)
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Suolaa
3

Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli ja rucola.

4 kpl
Klementiiniä
1 kpl
Omena
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Granaattiomenaa
100 g
Rucolaa
4

Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin. Lisää lämpimät sienet salaattiin. Viimeistele mintulla. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.

200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
5

Vinkki Säilytä loppu kastike jääkaapissa ja käytä myös muissa salaateissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

387

1619

29,5 g

3,8 g

25,0 g

24,5 g

3,8 g

1,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli