Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta lusikalla. Ota puolet siemenistä kastiketta varten ja käytä loput salaattiin.
Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.
Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli ja rucola.
Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin. Lisää lämpimät sienet salaattiin. Viimeistele mintulla. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.
Vinkki Säilytä loppu kastike jääkaapissa ja käytä myös muissa salaateissa.
Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.
Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli ja rucola.
Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin. Lisää lämpimät sienet salaattiin. Viimeistele mintulla. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.
Vinkki Säilytä loppu kastike jääkaapissa ja käytä myös muissa salaateissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
387
1619
29,5 g
3,8 g
25,0 g
24,5 g
3,8 g
1,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli