Hedelmäinen sienisalaatti ja granaattiomenakastike
45 min

Nappaa talteen!
Mausta paistetut herkkusienet klementiinimehulla ja lisää lämpiminä hedelmäiseen rucolasalaattiin. Vinegretin makusalaisuus on granaattiomena.
| Salaatti | |
|---|---|
| 1/2 kpl | granaattiomenaa |
| 3 kpl | klementiiniä |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | rucolaa |
| 1 kpl | ruukkua minttua |
| Paistetut sienet | |
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | klementiini |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| Granaattiomenakastike | |
| 1/2 kpl | granaattiomenaa |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 dl | vaaleaa siirappia |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | dijonsinappia |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta lusikalla. Ota puolet siemenistä kastiketta varten ja käytä loput salaattiin.
- 2.
Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.
- 3.
Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli, rucola ja mintunlehdet.
- 4.
Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin.
- 5.
Lisää lämpimät sienet salaattiin. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.
Hedelmäinen sienisalaatti ja granaattiomenakastike
Mausta paistetut herkkusienet klementiinimehulla ja lisää lämpiminä hedelmäiseen rucolasalaattiin. Vinegretin makusalaisuus on granaattiomena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Salaatti | |
| 1/2 kpl | granaattiomenaa |
| 3 kpl | klementiiniä |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | punasipuli |
| 100 g | rucolaa |
| 1 kpl | ruukkua minttua |
Paistetut sienet | |
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | klementiini |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
Granaattiomenakastike | |
| 1/2 kpl | granaattiomenaa |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 dl | vaaleaa siirappia |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | dijonsinappia |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta lusikalla. Ota puolet siemenistä kastiketta varten ja käytä loput salaattiin.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl granaattiomenaa - 2
Tee kastike. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja siivilöi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl granaattiomenaa 1 dl oliiviöljyä 1/2 kpl sitruunan mehu 1/2 dl vaaleaa siirappia 2 rkl valkoviinietikkaa 1 tl dijonsinappia 1 tl suolaa - 3
Kuori ja lohko 3 klementiiniä. Viipaloi omena. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Yhdistä granaattiomenan siemenet, hedelmät, sipuli, rucola ja mintunlehdet.
Määrä Ainesosa 3 kpl klementiiniä 1 kpl omena 1 kpl punasipuli 1/2 kpl granaattiomenaa 100 g rucolaa 1 kpl ruukkua minttua - 4
Viipaloi sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja valkosipulia 5 minuuttia. Purista yhden klementiinin mehu joukkoon, lisää etikka ja kiehauta, kunnes neste imeytyy sieniin.
Määrä Ainesosa 200 g herkkusieniä 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl rypsiöljyä 1 kpl klementiini 1 rkl valkoviinietikkaa - 5
Lisää lämpimät sienet salaattiin. Tarjoa salaatti granaattiomenakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
399
Energiaa kcal
1669
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
25,5 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
399
Energiaa kcal
1669
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
25,5 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























