Helppo uunikuha ja hernepesto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Taio uunikuha uudelle tasolle! Anna kuhafileiden uida uuniin sitruunaöljyssä ja peittele kypsät fileet heleän vihreällä hernepestolla. Helppo sitruunainen uunikuha valmistuu puolessa tunnissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileetä (nahatonta)

Sitruunaöljy

2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
1/2 kplsitruunan mehu
1 rklraastettua sitruunankuorta
1/2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Hernepesto

400 g(2 ps) pakasteherneitä (kotimaisia)
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
50 gvoimakasta juustoa (esim. mustaleima emmental)
1 kplruukku basilikaa
2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 tlöljyä vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Käsittele kalafileet ruodottomiksi. Poista fileen pinnassa lappeellaan oleva ruotorivi terävällä veitsellä. Leikkaa fileen keskellä olevien pystyruotojen molemmille puolille viilto ja poista ruotorivi v-viillolla.

    MääräAinesosa
    600 gkuhafileetä (nahatonta)
  2. 2

    Lado fileet öljyttyyn uunivuokaan tai pellille leivinpaperille lähekkäin toisiaan. Sekoita sitruunaöljyn ainekset. Valele öljy fileille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuuden mukaan.

    MääräAinesosa
    2 tlöljyä vuoan voiteluun
    2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
    1/2 kplsitruunan mehu
    1 rklraastettua sitruunankuorta
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Valmista pesto. Sulata herneet kuumentamalla ne kattilassa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta juusto. Irrota basilikan lehdet ja säästä muutama lehti koristeluun. Soseuta peston ainekset tahnaksi.

    MääräAinesosa
    400 g(2 ps) pakasteherneitä (kotimaisia)
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    50 gvoimakasta juustoa (esim. mustaleima emmental)
    1 kplruukku basilikaa
    2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Levitä pesto kypsän kalan pinnalle. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Vinkki: Leikkaa fileet ruodottomiksi v-viillolla. Katso videolta, miten ruotojen poistaminen onnistuu helpoiten.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
16.2.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä