Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo uunikuha ja hernepesto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Taio uunikuha uudelle tasolle! Anna kuhafileiden uida uuniin sitruunaöljyssä ja peittele kypsät fileet heleän vihreällä hernepestolla. Helppo sitruunainen uunikuha valmistuu puolessa tunnissa.

Ainekset

600 g
kuhafileetä (nahatonta)

Sitruunaöljy

2 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

Hernepesto

400 g
(2 ps) pakasteherneitä (kotimaisia)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
50 g
voimakasta juustoa (esim. mustaleima emmental)
1 kpl
ruukku basilikaa
2 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 tl
öljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Käsittele kalafileet ruodottomiksi. Poista fileen pinnassa lappeellaan oleva ruotorivi terävällä veitsellä. Leikkaa fileen keskellä olevien pystyruotojen molemmille puolille viilto ja poista ruotorivi v-viillolla.

600 g
kuhafileetä (nahatonta)
2

Lado fileet öljyttyyn uunivuokaan tai pellille leivinpaperille lähekkäin toisiaan. Sekoita sitruunaöljyn ainekset. Valele öljy fileille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuuden mukaan.

2 tl
öljyä vuoan voiteluun
2 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
3

Valmista pesto. Sulata herneet kuumentamalla ne kattilassa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta juusto. Irrota basilikan lehdet ja säästä muutama lehti koristeluun. Soseuta peston ainekset tahnaksi.

400 g
(2 ps) pakasteherneitä (kotimaisia)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
50 g
voimakasta juustoa (esim. mustaleima emmental)
1 kpl
ruukku basilikaa
2 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Levitä pesto kypsän kalan pinnalle. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Vinkki: Leikkaa fileet ruodottomiksi v-viillolla. Katso videolta, miten ruotojen poistaminen onnistuu helpoiten.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.2.2021
|
Muokattu: 14.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

389

1628

21,0 g

4,8 g

10,8 g

6,8 g

3,5 g

36,8 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli