Käsittele kalafileet ruodottomiksi. Poista fileen pinnassa lappeellaan oleva ruotorivi terävällä veitsellä. Leikkaa fileen keskellä olevien pystyruotojen molemmille puolille viilto ja poista ruotorivi v-viillolla.
Lado fileet öljyttyyn uunivuokaan tai pellille leivinpaperille lähekkäin toisiaan. Sekoita sitruunaöljyn ainekset. Valele öljy fileille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuuden mukaan.
Valmista pesto. Sulata herneet kuumentamalla ne kattilassa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta juusto. Irrota basilikan lehdet ja säästä muutama lehti koristeluun. Soseuta peston ainekset tahnaksi.
Levitä pesto kypsän kalan pinnalle. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki: Leikkaa fileet ruodottomiksi v-viillolla. Katso videolta, miten ruotojen poistaminen onnistuu helpoiten.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
389
1628
21,0 g
4,8 g
10,8 g
6,8 g
3,5 g
36,8 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli