Helppo uunikuha ja hernepesto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Taio uunikuha uudelle tasolle! Anna kuhafileiden uida uuniin sitruunaöljyssä ja peittele kypsät fileet heleän vihreällä hernepestolla. Helppo sitruunainen uunikuha valmistuu puolessa tunnissa.
| 600 g | kuhafileetä (nahatonta) |
| Sitruunaöljy | |
|---|---|
| 2 rkl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Hernepesto | |
| 400 g | (2 ps) pakasteherneitä (kotimaisia) |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 50 g | voimakasta juustoa (esim. mustaleima emmental) |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 rkl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 2 tl | öljyä vuoan voiteluun |
- 1.
Käsittele kalafileet ruodottomiksi. Poista fileen pinnassa lappeellaan oleva ruotorivi terävällä veitsellä. Leikkaa fileen keskellä olevien pystyruotojen molemmille puolille viilto ja poista ruotorivi v-viillolla.
- 2.
Lado fileet öljyttyyn uunivuokaan tai pellille leivinpaperille lähekkäin toisiaan. Sekoita sitruunaöljyn ainekset. Valele öljy fileille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuuden mukaan.
- 3.
Valmista pesto. Sulata herneet kuumentamalla ne kattilassa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta juusto. Irrota basilikan lehdet ja säästä muutama lehti koristeluun. Soseuta peston ainekset tahnaksi.
- 4.
Levitä pesto kypsän kalan pinnalle. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Helppo uunikuha ja hernepesto
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Taio uunikuha uudelle tasolle! Anna kuhafileiden uida uuniin sitruunaöljyssä ja peittele kypsät fileet heleän vihreällä hernepestolla. Helppo sitruunainen uunikuha valmistuu puolessa tunnissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kuhafileetä (nahatonta) |
Sitruunaöljy | |
| 2 rkl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Hernepesto | |
| 400 g | (2 ps) pakasteherneitä (kotimaisia) |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 50 g | voimakasta juustoa (esim. mustaleima emmental) |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 rkl | oliivi- tai rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 2 tl | öljyä vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Käsittele kalafileet ruodottomiksi. Poista fileen pinnassa lappeellaan oleva ruotorivi terävällä veitsellä. Leikkaa fileen keskellä olevien pystyruotojen molemmille puolille viilto ja poista ruotorivi v-viillolla.
Määrä Ainesosa 600 g kuhafileetä (nahatonta) - 2
Lado fileet öljyttyyn uunivuokaan tai pellille leivinpaperille lähekkäin toisiaan. Sekoita sitruunaöljyn ainekset. Valele öljy fileille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuuden mukaan.
Määrä Ainesosa 2 tl öljyä vuoan voiteluun 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä 1/2 kpl sitruunan mehu 1 rkl raastettua sitruunankuorta 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 3
Valmista pesto. Sulata herneet kuumentamalla ne kattilassa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta juusto. Irrota basilikan lehdet ja säästä muutama lehti koristeluun. Soseuta peston ainekset tahnaksi.
Määrä Ainesosa 400 g (2 ps) pakasteherneitä (kotimaisia) 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 50 g voimakasta juustoa (esim. mustaleima emmental) 1 kpl ruukku basilikaa 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä 1/2 kpl sitruunan mehu 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Levitä pesto kypsän kalan pinnalle. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki: Leikkaa fileet ruodottomiksi v-viillolla. Katso videolta, miten ruotojen poistaminen onnistuu helpoiten.
Ravintosisältö
389
Energiaa kcal
1628
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
389
Energiaa kcal
1628
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























