Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Viillä kalaan melkein nahkaan asti ulottuvia poikittaisviiltoja noin 2 cm:n välein. Nosta filee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan tai pellille leivinpaperille. Mausta suolalla.
Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Voit myös raastaa inkiväärin. Purista limen mehu. Sekoita kastikkeen ainekset.
Levitä kastike kalan viiltoihin ja pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Koristele lohi halutessasi korianterilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
320
1340
18,0 g
2,8 g
4,0 g
3,3 g
0,5 g
35,0 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm inkivääriä,
(korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli