Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Inkivääriuunilohi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Koko perheelle maistuva aasialainen uunilohi on nopea valmistaa. Kun teet loheen viillot, kala ei vaadi maustumisaikaa. Tarjoa täysjyväriisin tai wokvihannesten sekä raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

700 g
kirjolohifileetä
1/4 tl
suolaa

Inkiväärikastike

2 cm
inkivääriä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
lime
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 tl
hunajaa

Koristeluun

(korianteria)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Viillä kalaan melkein nahkaan asti ulottuvia poikittaisviiltoja noin 2 cm:n välein. Nosta filee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan tai pellille leivinpaperille. Mausta suolalla.

700 g
kirjolohifileetä
1/4 tl
suolaa
2

Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Voit myös raastaa inkiväärin. Purista limen mehu. Sekoita kastikkeen ainekset.

2 cm
inkivääriä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
lime
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 tl
hunajaa
3

Levitä kastike kalan viiltoihin ja pinnalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Koristele lohi halutessasi korianterilla.

(korianteria)
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.2.2021
|
Muokattu: 14.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

320

1340

18,0 g

2,8 g

4,0 g

3,3 g

0,5 g

35,0 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm inkivääriä,

(korianteria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli