Intialainen kukkakaali

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Intialainen kukkakaali maustetaan reilusti ja paahdetaan uunissa. Paahdetun kukkakaalin kylkeen sopii maustamaton jogurtti, joka tasapainottaa kukkakaalin mausteisuutta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkukkakaalia
2 rklrypsiöljyä
1 tljauhettua korianteria
1 tljauhettua juustokuminaa
1 tlcurrya
1/2 tlkanelia
1/4 tlkurkumaa
1 tljauhettua inkivääriä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklvoita

Lisäksi

1/2 kplruukkua minttua
1/2 kplruukkua korianteria
2 dlpaksua maustamatonta jogurttia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, puolita kukinnot. Sekoita öljy ja mausteet toisiinsa isossa kulhossa. Lisää kukkakaali ja kääntele seoksessa.

    MääräAinesosa
    800 gkukkakaalia
    2 rklrypsiöljyä
    1 tljauhettua korianteria
    1 tljauhettua juustokuminaa
    1 tljauhettua inkivääriä
    1 tlcurrya
    1/4 tlkurkumaa
    1/2 tlkanelia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Asettele kukkakaalinkukinnot yhdeksi kerrokseksi leivinpaperille uunipellille. Paahda 225-asteessa 15 minuuttia.

  3. 3

    Lisää voi ja kääntele kukkakaaleja. Paahda edelleen noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
  4. 4

    Hienonna minttu ja korianteri. Siirrä kukkakaalit tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle yrtit. Tarjoa jogurtin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua minttua
    1/2 kplruukkua korianteria
    2 dlpaksua maustamatonta jogurttia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl jauhettua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä