Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, puolita kukinnot. Sekoita öljy ja mausteet toisiinsa isossa kulhossa. Lisää kukkakaali ja kääntele seoksessa. Anna maustua hetki.
Asettele kukkakaalinkukinnot yhdeksi kerrokseksi uunivuokaan. Paahda 225-asteessa 15 minuuttia. Lisää voi ja kääntele kukkakaaleja. Paahda edelleen noin 5 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan ja silppua pinnalle minttua ja korianteria. Tarjoa jogurtin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
457
109
9,8 g
2,3 g
2,3 g
2,0 g
2,3 g
1,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Jauhettua korianteria,
1 tl Jauhettua juustokuminaa,
1 tl Currya,
0,5 tl Kanelia,
0,25 tl Kurkumaa,
1 tl Jauhettua inkivääriä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria,
Minttua,
Korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli