Intialainen kukkakaali | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Intialainen kukkakaali

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Intialaiset käyttävät paljon kukkakaalia ja maustavat sen reilusti. Uunissa paahdetun kukkakaalin voi tarjota joko alkuruokana jogurttikastikkeen kanssa, mutta se sopii myös lisäkeruoaksi.

Ainekset

1 kpl
Kukkakaali
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita
1 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1 tl
Currya
1/2 tl
Kanelia
1/4 tl
Kurkumaa
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

lisäksi

Minttua
Korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, puolita kukinnot. Sekoita öljy ja mausteet toisiinsa isossa kulhossa. Lisää kukkakaali ja kääntele seoksessa. Anna maustua hetki.
Asettele kukkakaalinkukinnot yhdeksi kerrokseksi uunivuokaan. Paahda 225-asteessa 15 minuuttia. Lisää voi ja kääntele kukkakaaleja. Paahda edelleen noin 5 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan ja silppua pinnalle minttua ja korianteria. Tarjoa jogurtin kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.6.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

457

109

9,8 g

2,3 g

2,3 g

2,0 g

2,3 g

1,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua korianteria,

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

1 tl Currya,

0,5 tl Kanelia,

0,25 tl Kurkumaa,

1 tl Jauhettua inkivääriä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

Minttua,

Korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli