Juhlava punaviini-lammaspata

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Useita tunteja

Burgundinpadan makuja sisältävä uuniruoka on täydellinen valinta viikonloppuun ja juhlapöytään. Punaviinin täyteläistämä yrttinen karitsapata maustetaan pekonilla. Juurekset muhivat padassa herkullisen makeiksi. Pata on helppo valmistaa luuttomasta karitsanpaistista.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kg(1 kpl) maustettu luuton karitsanpaisti
140 g(1 pkt) pekonia
4 kplporkkanaa
200 gjuuriselleriä
200 g(1 rs) herkkusieniä
3 kplpunasipulia
3 kplvalkosipulinkynttä
1 tltimjamia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
4 kpllaakerinlehteä
7 1/2 dl(1 pullo) punaviiniä (5,5 %)
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
2 dlvettä
rypsiöljyä paistamiseen
(suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Poista paistista verkko ja kuutioi liha. Suikaloi pekoni. Ruskista pekoni pannulla ja siirrä pataan (vetoisuus 4 litraa). Ruskista lihapalat pekoninrasvassa muutamassa erässä. Lisää tarvittaessa öljyä. Siirrä lihat pataan.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kg(1 kpl) maustettu luuton karitsanpaisti
    140 g(1 pkt) pekonia
  2. 2

    Pese, kuori ja paloittele juurekset. Huuhtele herkkusienet ja puolita isoimmat. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset pannulla öljyssä muutamassa erässä ja sekoita pataan. Lisää timjami, pippuri ja laakerinlehdet.

    MääräAinesosa
    200 gjuuriselleriä
    4 kplporkkanaa
    200 g(1 rs) herkkusieniä
    3 kplpunasipulia
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 tltimjamia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    4 kpllaakerinlehteä
    rypsiöljyä paistamiseen
  3. 3

    Sekoita viini ja tomaattipyree pannulla. Kaada pataan ja lisää 2 dl vettä. Kypsennä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen, peitä kannella ja kypsennä noin 1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    7 1/2 dl(1 pullo) punaviiniä (5,5 %)
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    2 dlvettä
    (suolaa)

Vinkki: Sekoita kypsien ohrasuurimoiden joukkoon rucolaa ja saat juhlavan lisäkkeen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl laakerinlehteä, rypsiöljyä paistamiseen, (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä